Türkiye 43. Uluslararası Belgrad Turizm Fuarında yerini aldı

Türkiye 43. Uluslararası Belgrad Turizm Fuarında yerini aldı
Uluslararası Belgrad Turizm fuarı 43.kez kapılarını açtı.

Bu yıl 43. Kez düzenlenen Uluslararası Belgrad Turizm Fuarı başladı. 24-27 Mart tarihleri arasında devam edecek olan turizm fuarında, bu bölgenin en büyük tur operatörleri olan BigBlue, Fibula ve Kontiki Travel, Türkiye’den gelen turizmcilerle birlikte Türkiye tanıtımı yapıyor.

Alanya ise Türkiye standı içerisindeki yerini aldı. Fuarda Alanya’yı ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu temsil ediyor.

“Türkiye’ye gelen Sırpların sayısı yüzde 78 arttı”

Sırbistanlı fenomenleri Alanaya’ya getirerek tanıtım yapma çalışmalarının olduğunu kaydeden Dahaoğlu “Barcino Tour CEO’su Vladimir Bogicevic ve Türkiye temsilcisi Fatih Günay ile yaptığımız görüşmede, Alanya-Gazipaşa havalimanı için 6 bin Pax planladıklarını belirtti. Haziran ayından itibaren Air Serbia ile haftada 4 sefer uçmayı planlayan Barcino Tour, ekim sonuna kadar devam edecek. Kendileriyle sezonu değerlendirip daha önceki yıllarda olduğu gibi, fenomen sanatçıları şehrimize getirip, tanıtım yapmak için görüşmelerde bulunduk. Hatırlarsınız ki 4 sene önce Sırp sanatçı Anna Kokiç Alanya’da klip çektirmişti. Sırbistan’ın nüfusu 7 milyon civarında ve 2021 yılı Ocak-Ekim döneminde, Sırbistan'dan Türkiye'ye gelen Sırp vatandaşlarının sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78,46 oranında artışla 203 bin oldu.” şeklinde konuştu.

Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy Alanya standını ziyaret ederek, Alanya’yı çok sevdiğini ve bakanımız ile birçok kez Alanya’yı ziyaret ettiğini söyledi.  300 bin nüfuslu Novi Sad şehri ile kardeş şehir görüşmelerini başlattığını, fakat pandeminin girmesiyle ara verdiklerini, ilk fırsatta konuyla ilgili nihai görüşmelerini yapacağını belirterek, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i bu nedenle şehre davet etti.



Bu Haber 25.03.2022 - 16:11:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.