Türk kurtarma ekibi otel enkazından iki kişiyi kurtardı
Myanmar’daki 7.7 ve 6.4’lük çifte depremin ardından yardım için ülkeye giden Türk arama kurtarma ekibi GEA, depremin beşinci gününde enkazdan iki kişiyi sağ kurtardı.

Myanmar’da 28 Mart günü meydana gelen 7.7 ve 6.4 büyüklüğündeki iki deprem birçok binayı yerle bir etti. Taylan ve Çin’den de hissedilen depremde binlerce kişi yıkılan binaların altında kaldı.
Patronlar Dünyası’ndan Eyüp Serbest’in haberine göre, Türk arama kurtarma ekibi GEA’dan 8 kişilik ekip, depremin ardından yardım için Myanmar’a gitti. Ekip, başkent Naypyidaw’da yıkılan Aye Chan Thar Oteli’nin enkazında çalışmalara başladı.
GEA ekibi ilk olarak enkaz altındaki bir otel çalışanının yerini tespit etti. Enkaza giren arama kurtarmacılar, açtıkları küçücük bir delikten içeriye kamera sokarak depremzedenin tam olarak pozisyonunu belirledi.
Depremin 5’inci gününde ekip saatler süren çabalarla 26 yaşındaki depremzede otel personelini sıkıştığı yerden çıkarttı ve hastaneye sevk etti. İlk kurtarmanın hemen ardından ikinci bir depremzede de enkazdan çıkartıldı. Ekibin kurtarma çalışmaları halen sürüyor.
Myanmar'ın askeri yönetim lideri General Min Aung Hlaing, depremlerde şu ana kadar 2 bin 719 kişinin öldüğü ve bu sayının 3 bini aşmasını beklediklerini söylemişti. Depremde yaralanan kişi sayısının 4 bin 521'e yükseldiğini ifade eden Min Aung Hlaing, 441 kişinin hala kayıp olduğunu duyurdu.
İlgili Haberler

Coral Travel'dan dijital adım! Akıllı tatil dönemi başlıyor
Coral Travel, değişen seyahat alışkanlıklarına uyum sağlamak ve yeni nesil müşteri beklentilerini karşılamak amacıyla dijital bir dönüşüm süreci geçirdi.

İşte dünyanın en iyi havalimanları listesi! İstanbul Havalimanı 11 sıra yükseldi
Dünyanın en iyi büyük ve küçük havalimanları listesi açıklandı. İstanbul Havalimanı 11 sıra birden yükselerek büyük atak yaparken, Antalya Havalimanı ise gerilerde kaldı.

Mersin'e 3 bin 500 yataklı yeni otel projesi! Antalya'daki sisteme benzer olacak
Mersin'de bulunan Kargıcık Turizm Bölgesi'nde Bakanlık'tan 49 yıllığına 150 milyon TL bedel karşılığında kiralanan araziye 3 bin 500 yataklı yeni otel yapılması için proje çalışmalarının başladığı öğrenildi.



%20(2).gif)

