Turizmciden ilginç çağrı: Milli tatil seferberliği başlatalım

Turizmciden ilginç çağrı: Milli tatil seferberliği başlatalım
Alkoçlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, konaklama sektörü örgütlerine bir mektup göndererek, milli tatil kampanyası başlatılması gerektiğini belirtti. Alkoçlar ayrıca, tur operatörleri ve hava yolu şirketlerine teşvik sağlanırken, konaklama ayağının hiçbir destek alamadığına dikkat çekti.


24 kasım 2015 tarihinde Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan büyük turizm krizinin 15 Temmuz darbe girişimi, ülkenin değişik noktalarında gerçekleştirilen terör saldırıları ve son olarak İstanbul Reina'daki katliamla nedeniyle derinleşmeye devam ettiğini ifade eden Ender Alkoçlar, '' Ne var ki yukarıda bahsettiğimiz olaylar ülkemizde seksenli yıllarda başlayan ve her  yıl ciddi oranlarda büyüyerek, ekonomimizin cari açıklarını kapatan, elliden fazla sektöre tedarik imkanı veren, milyonlarca gence istihdam yaratan, lokomotif sektörlerden birisi haline gelen turizm sektörü, bunca yıllık emeğini ve tüm dünya üzerindeki olumlu algısını zedeleyerek, gerek ülke ekonomisine, gerekse sektörümüze, telafisi zor zararlara yol açmak üzeredir.'' dedi.

Alkoçlar, mektubunun devamında şunları belirtti:

''OTEL İŞLETMELERİ HEMEN HEMEN HİÇ DESTEK ALAMADI''

Mevcut kriz ortamında, sektörün üç ana taşıyıcısından olan tur operatörleri ve uçak şirketleri, KKDF destekli krediler ve yakıt destekleri ile teşvik kapsamına alınmış  ancak sektörün ana ekseninde yer alan ve tüm riski taşıyıp, istihdamın büyük kısmını yaratan otel işletmecileri hemen hemen hiçbir destek alamamıştır.

''MİLLİ TATİL SEFERBERLİĞİ''

1950 yılından bu güne kadar otelcilik sektöründe yer alan Alkoçlar Grubu olarak sektör temsilcilerimizi, bizlerin sesini toplumun her kesimine duyurmaya ve derdimizi daha yüksek sesle anlatmaya davet ediyorum.
Bu çerçevede Alkoçlar Grubu olarak önerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, milli seferberlik sözünden feyz alarak bizimde ''milli tatil'' kampanyası başlatmaktır. Vatandaşlarımıza, bu yıl yurt dışında Fransa, İtalya sahillerinde, Avusturya dağlarında değil, dünyanın en güzel sahillerine iyi hizmetin verildiği kendi ülkemizde tatil yapmayı teşvik edecek büyük  bir ''milli tatil'' kampanyası yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Zaman, birlik ve beraberlik, yerli malı kullanma ve milli seferberlik zamanıysa, bizler de milli tatil seferberliği başlatmalıyız. Duyarlı Türk milleti  böyle milli bir kampanyaya kayıtsız kalmayacaktır.

''OTELCİLERE KAPSAMLI BİR TEŞVİK PAKETİ SUNULMALI''

Yine yukarıda belirttiğim gibi 2017 yılında otelcilere  kapsamlı bir teşvik paketi sunulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda işletme maliyetlerimizin en önemli kalemleri olan, personel ve enerji giderlerinde, vergi ve SGK paylarının oranlarında ciddi indirimlerin ve uzun vadeli ertelemelerin yapılması gerektiği inancındayım.

''ANCAK BU ŞEKİLDE OTELCİLİK AYAKTA KALABİLİR''

Yukarıdaki önerileri sizlerin de muhakkak defalarca gündeme getirmiş olduğunuzu biliyorum. Ancak daha güçlü lobi çalışmaları ile daha önce operatör ve uçak şirketlerinin almış olduğu teşviklere paralel, biz otelcilerinde milli tatil seferberliği çerçevesinde, hem güçlü bir kampanyayı, hem de kapsamlı bir teşvik paketini gündeme aldırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde uzun yıllar büyük emeklerle bugünlere getirilen otelcilik sektörünün ayakta kalması sağlanabilecektir.

Önerilerimiz, tespitlerimiz ve kısmen serzenişlerimiz hiçbir şekilde siyasi ve taraflı olmayıp sadece sektörde binlerce kişiye istihdam sağlayan bir meslektaşınızın yalın düşünceleridir.''



Bu Haber 03.01.2017 - 15:20:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Majesty 05.01.2017 - 11:10

    Sn alkoclar cebimizde para yok 1404 liraya ev gecinmiyor ne tatili size soyle bir onerim olacak antalya kemerdeki hotelinizde bizleri misafiriniz edin bakalim is bulamiyoruz antalyada bende turizm emekcisiyim 15 yil calistim tam olarak vural oger sayesinde issiz kaldik 3 maasimizi odemedi tazminatimizi vermedi saygilar

  • ASGARİ 04.01.2017 - 02:32

    Sn Ender Alkoçlar ın asgari ücreti sadece 4404 tl olduğunu sanıyor galiba...vatandaş evine ekmek götüremiyor..Milli tatil seferberliği ilan edelim diyor...Vatandaşın vapura binip karşıya geçecek parası yok....Ender Bey MAldivlere gitmeyin Antalya ya gidibn diyor...

  • kaan berkkan 03.01.2017 - 04:51

    Bu kampanya önerisi geçen yıl da gündeme gelmişti. Ben bir otelciyim ancak hiç kimse beni nerede tatil yapacağıma zorlayamaz. üç kuruşluk bir şaraba veya konyağa - fahiş vergiden dolayı - yurtdışından daha fazla para veriyoruz. Dünyanın en pahalı etlerinden birini tüketiyoruz. İyi balığın yanına yanaşamıyoruz. Hizmet güzel de , eder yönünden baktığınızda gitmeyi düşündüğümüz yerlerin kalitesi buranın altında kalmaz. Hele hele gastronomik olarak çok daha ucuza çok büyük bir hizmet alımı yapma şansımız var. Herşey dahil belasının yaratmış olduğu ortanın altı ve daha altı misafir profiline endeksli turizm bakış açımız maalesef her şeyi gösteriyor.

  • kaan berkkan 03.01.2017 - 04:45

    Havayolu teşvikleri bir kandırmaca. Ülkeye doğru dürüst turist getirmeyen bütün acente ve tur operatörleri bu işten zengin oldu. 2016 gibi krizli bir yılda zarar hedeflerken karlarına kar kattılar. Uçak bileti fiyatı bu teşvikten ve petrol fiyatlarından dolayı düşeceğine gittikçe artıyor. kimse kar marjından vazgeçmedi. Yurtdışına milyonlarca Euro vergisiz olarak aktı gitti. Otelciler krizde yalnız bırakılmıştır. Krizin faturası otelcilere kesilmiştir. Hala da en büyük darbeyi almaktadır. Hem hükümetten hem de ülke imajından. Zaten devletin bir turizm politikası olmadığından otelcilik sektörü de yok sayılmaktadır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.