Tunç Soyer açıkladı: Üç ülkede İzmir ofisleri açılacak

Tunç Soyer açıkladı: Üç ülkede İzmir ofisleri açılacak

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 11. İzmir Turizm Ödülleri 43. Turizm Haftası kapsamında düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın üç ülkesinde İzmir ofisleri açacaklarını açıkladı


11. İzmir Turizm Ödülleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Murat Karaçanta, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir Rehberler Odası (İZRO) Başkanı Macit Şaşzade, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Yöre Temsil Kurulu Başkanı Tolga Gencer’in yanı sıra çok sayıda turizmci ve sektör temsilcisi katıldı.

KARAÇANTA: OLUMSUZ SÜREÇ ATLATILDI

İzmir İl Kültür Turizm Müdür Vekili Murat Karaçanta, İzmir’in kruvaziyer gemilerinin rotasından çıkartılması nedeniyle son yıllarda turizm rakamlarında düşüşlerin yaşandığını belirtti. “Yapılan tanıtım faaliyetleri sonucu bu olumsuz süreç atlatılmıştır” diyen Karaçanta, İzmir’de 2018 yılını yüzde 34 artışla geçirdiklerini, bu artışın 2019 yılının ilk üç ayında ise yüzde 51-52 oranında gerçekleştiğini söyledi.

Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda Türk Hava Yolları’nın yurt dışından İzmir’e aktarmasız seferler başlatacağını belirten Murat Karaçanta, törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den tanıtım etkinliklerine İZTAV’ın da katılmasını istedi. İzmir’in tanıtımı için beş dilde broşürleri hazırladıklarını anlatan Karaçanta, UNESCO geçici miras listesinde yer alan ilçelere Kemeraltı’nın da eklenmesi için kısa bir süre önce başvuruda bulunduklarını sözlerine ekledi.

D77EEC2A-1A47-44C9-8ECD-0AE0894AA3F0

ŞAŞZADE: İNANÇ VE GASTRONOMİ TURİZMİ ÖNEMLİ

İzmir Rehberler Odası (İZRO) Başkanı Macit Şaşzade, bugüne kadar İzmir’de deniz, güneş ve kum odaklı tanıtımın ön planda tutulduğunu ancak inanç turizmi ve gastronomi turizmine de ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Şaşzade son yıllarda Ortadoğu ve Asya ülkelerinden İzmir’e olan ilginin arttığını ancak batıdaki artışın aynı oranda olmadığını anımsattı.

Kruvaziyer turizmin İzmir’den çıkmasının büyük sıkıntı olduğuna değinen Macit Şaşzade, bu konuyu desteklemek için odaların ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde bulunması gerektiğini söyledi.Türkiye’de 11 bin İzmir’de 1079 rehberin görev yaptığını belirten İZRO Başkanı, “En önemli dileğimiz, yurt dışı fuarlarında profesyonel turist rehberlerinin görev almasıdır” diye konuştu.

GENCER: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Bu yıl törende ödül alacak acentayı, kendi aralarında yaptıkları anketle belirlediklerini dile getiren TÜRSAB Ege Yöre Temsil Kurulu Başkanı Tolga Gencer de, turizm sektöründen gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

A14887F1-61E1-4484-999E-000C8A83BAED

İŞLER: 2023 HEDEFLERİNİ 2019’DA YAKALAYACAĞIZ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir’de 11 yıldır düzenlenen turizm ödülleri törenine bu yıl ilk kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bizzat katıldığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e katılımı ve sektörle buluştuğu için teşekkür eden İşler, şu görüşleri dile getirdi. 

“2019 yılının turizm sektörü için tüm zamanların en iyi yılı olacağı görülüyor. 2015 yılında 40 milyon, 2018’de 46 milyon turist ağırladık. 2019 yılında 50 milyon turiste geleceğiz. 2023 yılı hedefini 2019 yılında yakalayacağız. Çalışkan bir sektörüz. Bizler ülkesine döviz getiren, istihdam sağlayan, karınca gibi çalışan insanlarız. Bundan dolayı da gurur duyuyorum.”

SOYER: ÇİN WASHINGTON VE BRÜKSEL’DE İZMİR OFİSLERİ AÇACAĞIZ

Törende Yılın Seyahat Acentası Ödülü’nü Venüs Turizm aldı. Acentanın sahipleri Serhat Kutlu ve Suat Suna’ya ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İlk ödülümüzü İzmir’e turist getiren bir turizmciye vermek büyük gurur” dedi. “Çok güzel dilekler ifade edildi.Bu güveni boşa çıkartacak bir şeyi asla yapmayacağım” diyen Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çıta çok yüksek değil, o çıtanın çok daha üstüne hep birlikte çıkacağız hiç kuşkunuz olmasın. Sizinle bir haberi paylaşayım. Üç kentte İzmir ofisi açıyoruz. Çin’de, Washington’da ve Brüksel’de. Bütün işi sadece İzmir’i tanıtmak olan, Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’nin buralarda ataşelikleri büyükelçilikleri var ama işi gücü izmir olan ofisler bunlar. Ondan sonra hangi şehirlerde daha açacağız, onları daha fazla büyütürüz hep beraber karar vereceğiz.İyi ki turizmcisiniz, iyi ki İzmir’desiniz. İzmir’i hep beraber daha başka yerlere taşıyacağımıza bütün kalbimle inanıyorum.”

Turizm ödülleri sahipleriyle buluştu

- Tur Operatörü Ödülü Corendon Turizm Gurubu’na,

- Profesyonel Turist Rehberi Ödülü Serdar Çelenk’e,

- Yerel Lezzetler Ödülü Smyrna Boyoz firmasına,

- Konaklama Tesisi Ödülü Korumar Ephesus Beach SPA Resort’a,

- Konaklama Tesisi-Şehir Oteli Ödülü Four Points by Sheraton’a,

- Yeme İçme-Eğlence Tesisi Ödülü Od Urla’ya,

- Yılın Turizm Profesyoneli Ödülü Gökçe Kesikçiler Buğday’a,

- Turizm Yatırımcısı Ödülü Mehmet Başar Karcıoğlu’na,

- Turizm Haberi-Medya Ödülü Ertuğrul Özkök’e,

- Sağlık Turizmine Katkı Ödülü Tınaztepe Hastanesi’ne,

- En İyi Şef Ahçı Ödülü Binali Yılmaz’a,

- Turizm Onur Ödülü SKAL İzmir’e ve Kent Gözlemcisi Orhan Beşikçi ile profesyonel turist rehberi Ali Hepşen’e verildi.



Bu Haber 18.04.2019 - 20:59:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.