TUI'ye göre 2021'de en çok hangi turizm ülkeleri talep alacak?

TUI'ye göre 2021'de en çok hangi turizm ülkeleri talep alacak?
TUI-Almanya CEOsu Marek Andryszak, Almanya'da 2021 yılında öne çıkacak destinasyonları ve başlıca trendleri açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI-Almanya CEO'su Marek Andryszak, 2021 yaz sezonu için Yunanistan ve İspanya'nın güçlü bir talep alacağını açıkladı. İlk verilerin özellikle Yunanistan'ın aileler arasında çok talep gördüğünü gösterdiğini kaydeden Marek Andryszak; Rodos, Kos ve Girit'in popülerlik açısından önde olduğunu söyledi. Andryszak, bu yaz Yunanistan'daki 4 bin 500 otelin TUI'nin menzilinde olduğunu kaydetti.

‘’Akdeniz tatiline yine yoğun talep olacak’’

TUI Almanya'nın Turizm Genel Müdürü Stefan Baumert ise, İspanya ve Yunanistan'ın yanında Türkiye ve İtalya'nın da iyi talep almasını beklediklerini ifade etti. Akdeniz bölgesi tatillerinin yine yüksek talep göreceğini söyleyen Baumert, ülke içi tatillerin de popüler olacağını kaydetti. Baumert, ''Bu trend 2021 yılı boyunca devam edecek.'' dedi.

Almanya’da 2 bin 400 oteli programına aldı

Bu nedenle TUI'nin ülke içinde sunduğu otel sayısını arttırdığını söyleyen TUI Almanya Turizm Müdürü, gelecek yaz Almanya içindeki 2 bin 400 otelin satışta olacağını açıkladı. Almanya içinde en çok talebi alacak bölgenin bu sene de Baltık Denizi olacağına işaret eden Stefan Baumert, ''Almanların yüzde 25'i tatilini burada geçiriyor ve bu trend giderek yükseliyor.'' açıklamasını yaptı.

Talep görmesi beklenen diğer destinasyonlar

TUI'nin gelecek yıl Türkiye, Sicilya, Menorca, Dubrovnik ve Maldivler'de toplam 6 TUI Blue otelini daha oyuna dahil edeceği belirtiliyor. TUI'ye göre 2021 yılında egzotik tatiller yeniden yükselişe geçecek.

EB indirimleri ve esnek iptal seçenekleri

Erken rezervasyon yapanlara yüzde 57'ye varan indirimler sunan TUI, spontane rezervasyon yapanlar için de her zaman indirimler olacağını belirtti. Şirket ayrıca, 17 Aralık'tan yıl sonuna kadar rezervasyon yapanlara, seyahatten 14 gün öncesine kadar ücretsiz rezervasyon değişikliği ve rezervasyon iptali hakkı sunuyor. Söz konusu uygulama, 31 Ekim 2021'e kadar yapılan tüm rezervasyonları kapsayacak.

Esnek tatil paketi hazırlıyor

Müşterilerine uzun vadede esnek rezervasyon ve iptal hakkı sunan TUI, ocak ayında piyasaya sürülecek bir 'esnek tatil paketi' üzerinde çalışıyor. Öte yandan şirket, seyahat paketine Covid-19 koruma paketini de ekleyen TUI; Almanya, Avusturya, İtalya ve İsviçre'deki 6 bin otelle saat varış günü saat 18.00'e kadar ücretsiz iptale olanak sağlayan anlaşma yaptı.



Bu Haber 15.12.2020 - 18:04:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.