TUI'de deprem: Fritz Joussen istifa etti, işte yeni CEO

TUI'de deprem: Fritz Joussen istifa etti, işte yeni CEO

TUI CEO'su Fritz Joussen'ın şirketten istifa ettiği açıklandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI'de deprem. TUI CEO'su Fritz Joussen 10 yıl aranın ardından şirketteki CEO'luk görevinden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Joussen'in 30 Eylül'e kadar görev başında olacağı açıklandı.

Şirketin yeni CEO'su Sebastian Ebel olacak

Joussen'ın istifasının ardından TUI'de CEO koltuğuna şu anda Mali İşlerden Sorumlu Başkan olarak görev yapan Sebastian Ebel'in oturacağı açıklandı. Ebel'in yerine ise şu anda kurumsal finans ve yatırımcı ilişkileri direktörü olarak görev yapan Mathias Kiep geçecek.

"Fritz Joussen, istifasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2020 yılının bahar aylarında pandemi bizi bir gecede işi olmayan bir şirkete dönüştürdüğünde tek bir hedefe odaklandık: TUI'yi kurtarmak.

Grubun hayatta kalmasını sağlamak için oluşturulan acil kriz yönetimi şimdi tamamlandı. Şu anda yüksek miktarda likiditeye sahibiz ve artık devlet kredilerini kullanmamıza gerek yok. Operasyonlar da neredeyse 2019 seviyelerine ulaştı.

TUI şimdi yeni yönetim altında yeni bir aşamaya geçti: Tekrardan karlı bir şirket haline gelmek. Elbette borcun azaltılması, bilançonun güçlendirilmesi ve TUI'nin daha fazla dönüştürülmesi gerekiyor.

Ayrıca, şu anda tüm sektör, havalimanlarında olduğu gibi, korona sonrası operasyonel zorluklar yaşıyor. Ancak varoluşsal kriz kontrol altına alındığına göre, artık TUI'nin tepe yönetiminde de değişiklik yapılma zamanı geldi. Uzun süredir güven içinde çalıştığım Sebastian Ebel, TUI'nin yeni CEO'su olarak göreve başlayacak. TUI onunla emin ellerde olacak ve yeniden büyüme yoluna girecek."



Bu Haber 24.06.2022 - 12:38:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.