Sebastian Ebel açıkladı: TUI otelcilikte nasıl büyüyecek?

Sebastian Ebel açıkladı: TUI otelcilikte nasıl büyüyecek?

Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, iki yılı geride bırakan pandeminin ardından işlerin yoluna girmeye başladığı görüşünde.


TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI Grubunun Finans Direktörü Sebastian Ebel son iki yılda ektiklerini biçmeye başladıklarını söyledi.

Börsen-Zeitung'a konuşan Sebastian Ebel, İngiltere'nin korona kısıtlamalarını kaldırmasının ardından pozitif yöndeki beklentinin bu pazar tarafından da desteklenmeye başladığına işaret etti.

Hisseler yükselişe geçti

Kısıtlamaların kaldırılmasından bu yana İngiltere'deki rezervasyonların arttığını ifade eden Ebel, bu önemli gelişmenin milyarca dolar devlet yardımı alan TUI'nin yeni mali yılda satış ve genel faaliyetlerin iyileşmesi yünündeki beklentisini güçlendirdiğini söyledi.

Bu gelişmenin şirketin hisselerine de yansıdığını belirten Sebastian Ebel, aralık ayından bu yana TUI'nin Londra Menkul Kıymetler Borsasında yükselişe geçtiğini kaydetti.

1,1 milyar euro sermaye artırmıştı

Alman hükümeti TUI'yi iflastan kurtarmak amacıyla 4 milyar euroya sermaye ve kredi sağlamıştı. Aralık ayındaki bilanço sunumunda iyimser bir tahminde bulunan TUI CEO'su Fritz Joussen, "2022 yaz sezonunda rezervasyonların pandemi öncesindeki seviyeye ulaşmasını bekliyoruz." demişti. Bilindiği üzere TUI, geçtiğimiz sonbaharda 1,1 milyar euro daha sermaye artışına gitmişti.

"Sermaye dostu büyüme"

Sebastian Ebel, daha iyi faaliyet sonucu elde etmek için yatırımlara devam etmek istediğini belirtiyor. Pandemi döneminde yalnızca maliyet düşürmenin yeterli olmadığına işaret eden Ebel, "sermaye dostu büyüme"ye dikkat çekti. Ebel; gelecekte partnerler, ortak girişimler ve otel fonları aracılığıyla otelcilikte büyümeye devam etmek istediklerini söyledi.



Bu Haber 24.01.2022 - 15:52:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.