TUI İngiltere, otel kataloğuna 1500 otel ekledi

TUI İngiltere, otel kataloğuna 1500 otel ekledi

TUI İngiltere, 2023 yılı yaz kataloğuna bin 500 yeni otel eklediğini açıkladı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

TUI, İngiltere'de ocak ayında normalleşmeye başlayan rezervasyonlar sonrası, 2024 yaz kataloğuna 1500 otel daha ekledi.

Söz konusu oteller, ağırlıklı olarak popüler destinasyonlar olan Yunanistan, Kanarya Adaları ve Balear Adaları'nda bulunuyor. Bu destinasyonlara, İngiltere'deki 20'den fazla havalimanından gitmek mümkün.

Fas ve Tunus destinasyonları, geniş hava ulaşımı imkanları ve çeşitli resortları sayesinde rezervasyonlarda yükseliş yaşadı.

Mayıs haftalık tatili, ailelerin çocuklara ücretsiz hizmet veren tatil mekanlarından yaralanmak istemesinin de etkisiyle rezervasyonlardaki en popüler hafta haline geldi.

Her şey dahil resortlara talep yüksek

Öte yandan her şey dahil resortlar, diğer konaklama türlerine üstünlük sağlamaya devam ediyor.

Mutfaklı konaklama, bu yaza ait rezervasyonlarda hafif artış yaşadı. Özellikle artışın daha net olduğu destinasyonlar olan Yorkshire, Cardiff ve Glasgow toplam mutfaklı konaklama rezervasyonlarının yüzde 7'sini oluşturuyor.

Hayat pahalılığına rağmen yüksek kalite otellere talep var

Müşteriler, hayat pahalılığının yarattığı baskıya rağmen, daha düşük kalite oteller tercih etmek yerine yüksek kalite otellerde daha kısa süre kalmayı tercih ediyor. Ayrıca müşterilerin 14 günlük rezervasyon yerine çoğunlukla 10 ve 11 günlük rezervasyon yapmaları da dikkat çekti. TUI'ın genişleyen şehir kataloğu ve üçüncü parti uçuşlar tarafından sağlanan esneklik, kısa süreli rezervasyonları daha da popüler hale getirdi.

Şehir destinasyonları popülerleşti

Dört ve beş yıldızlı resortlar, İngiltere'de ülke çapındaki en popüler resortlar olmaya devam ediyor.

Yapılan son araştırmalara göre; şehir destinasyonları, neredeyse sahil destinasyonları kadar popüler hale geldi. Roma, Amsterdam, Barselona ve Krakow popüler şehir destinasyonları arasında yer alıyor.

“Seyahate duyulan istek her zamankinden daha yüksek”

TUI İngiltere ve İrlanda Genel Müdürü Andrew Flintham, ''Rezervasyonlardaki artış nedeniyle kataloğumuza yeni oteller eklemeye karar verdik. Seyahate duyulan istek her zamankinden daha yüksek. Müşterilerimize daha yüksek esneklik ve daha fazla seçenek sunmaya odaklanmış durumdayız ve bunu da bölgesel uçuş programımız, güçlü otel ortaklarımız, büyümekte olan şehir programımız ve TUI Blue gibi konseptlerimizle yapabileceğimize inanıyoruz.'' açıklamasını yaptı.



Bu Haber 09.03.2023 - 11:35:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.