TUI, Almanya'dan ilk uçuşunu nereye, ne zaman yapacak?

TUI, Almanya'dan ilk uçuşunu nereye, ne zaman yapacak?
Almanya'nın önde gelen tatil hava yolu şirketleri, üç aylık bir aranın ardından, önümüzdeki aydan itibaren tatil destinasyonlarına uçmaya hazırlanıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın 15 Haziran'dan itibaren 31 ülkeye dönük seyahat uyarısını kaldıracağını açıklamasının ardından, Almanya'nın önde gelen tatil hava yolu şirketleri de hazırlıklara başladı. Seyahat uyarısının kalkmasıyla birlikte, söz konusu 31 ülkeye dönük seyahatler ve paket tur operasyonlarını yeniden mümkün hale gelecek.

Condor 29 destinasyona uçacak

Bu çerçevede Condor Airlines, 25 Haziran'dan itibaren uçacak şekilde zayıf bir yaz programı hazırladı. Başlangıçta Almanya'nın 8 havalimanından (Frankfurt, Düsseldorf, Münih, Hamburg, Hannover, Stuttgart, Leipzig / Halle ve Berlin-Schönefeld), 29 destinasyona haftada 300 uçuş gerçekleştirecek. Bu destinasyonlardan 14'ü Yunanistan, 5'i Kanarya Adaları, 2'si Balear Adalarından oluşuyor. Diğer destinasyonlar ise Kıbrıs ( Baf, Larnaka), Endülüs (Jerez), Türkiye (Antalya), Hırvatistan (Split), İtalya (Lamezia Terme, Olbia) ve Alman Sylt adası olarak açıklandı.

Yaz programının yüzde 40'ını gerçekleştirmeyi hedefliyor

Condor'un yaz sezonunda filosunaki 50 uçaktan 35'ini kullanacağı ve mevcut 2020 yaz programının sadece yüzde 40'lık bölümünü gerçekleştirebileceği kaydedildi. Condor ekim ayına gelindiğinde ise bu ay için yaptığı programın yüzde 55-60'ını gerçekleştirmeyi umut ediyor.

Condor CEO'su Ralf Teckentrup, misafirlere ve tur operatörlerine Almanya'daki 8 havalimanından mümkün olan en geniş yelpazede destinasyon seçeneği sunmanın kendileri için önemli olduğuna işret etti. Bu nedenle orijinal programlarında bulunan destinasyonların 3'te 2'sini açacaklarını kaydeden Teckentrup, diğer destinasyonları ve uçuş sıklığını da sürekli gözden geçirdiklerini belirtti.

Eurowings 40 noktaya uçacak

Bir diğer tatil hava yolu şirketi Eurowings de, şu anda kısıtlı olan uçuş programını haziran ayından itibaren genişletecek. Lufthansa şemsiyesi altında bulunan Eurowings, 20 Airbus uçağıyla 40 destinasyona uçacak. Şirket; Mayorka, Kanarya Adaları, Yunanistan, İtalya ve Hırvatistan'ın yanı sıra, Avrupa'aki başka bazı noktalardaki rotalarına daha fazla bağlantı ekleyecek.

Eurowings CEO'su Jens Bischof, ''Seyahat yasakları döneminde insanların daha fazla seyahat etme ve rahatlama eğilimi içinde olduklarını hissettik. Uzun yaz programımızla biz de tam olarak bunu mümkün kılıyoruz. Müşterilerimiz, 14 gün öncesine kadar ücretsiz rezervasyon iptali yapabilirler.'' dedi.

TUIfly ilk Yunanistan'a uçacak

Almanya'nın en büyük tur opertörü TUI'nin hava yolu şirketi TUIfly ise farklı bir pozisyonda yer alıyor. Temmuz ayında uçmaya hazırlanan TUIfly'ın uçacağı ilk destinasyon ise büyük ihtimalle Yunanistan olacak. Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan TUI sözcüsü, ''Sadece oteller açıldığında uçmaya başlayabiliriz. Uçuşlarımızın yüzde 80'i paket tur ve otel konaklamalarından oluşuyor.'' ifadelerini kullandı.

SunExpress, uçuşları yavaş yavaş arttıracak

THY-Lufthansa ortaklığındaki SunExpress ise, Türkiye'nin uluslararası turizme tam olarak ne zaman açılacağını bilmediği için uçuşlarını kademeli olarak arttıracak. SunExpress Ticaret Müdürü Peter Glade, Almanya'dan ilk uçuşu haziran ayında yapacaklarını, temmuz ve ağustos aylarında ise uçuşları kademeli olarak arttıracaklarını ifade etti. Glade, ''Tahminimize göre Almanya'dan Türkiye'ye ilk gidecek olanlar, Türkiye'de ailesi ve arkadaşları olanlar olacak. Buna ek olarak, önemli bir turizm ihtiyacı da olacak.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 29.05.2020 - 15:58:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.