TUI 30 Haziran öncesi rezervasyonlara ücretsiz erteleme getirdi

TUI 30 Haziran öncesi rezervasyonlara ücretsiz erteleme getirdi
İngilizlerin bu yıl yurt dışında yaz tatili yapmasının mümkün olacağı konusunda ısrarlı olan TUI, bir yandan da 30 Haziran öncesi rezervasyonlara ücretsiz erteleme getirdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere hükümetinin aldığı yeni koronavirüs tedbirleri, 29 Mart'ta yürürlüğe giriyor. Alınan karara göre zorunlu olmayan yurt dışı seyahatler 30 Haziran'a kadar yasak olacak. Geçerli bir mazereti olmaksızın seyahat edenlere ise 5 bin pound para cezası verilecek.

İngiltere'de yaşanan bu gelişmelere rağmen TUI, 2021 yaz sezonunda yurt dışı tatilinin mümkün olacağını açıkladı.

''O yasa 12 Nisan'da açıklanacak raporun yerini alamaz''

TUI'ye göre, zorunlu olmayan seyahatlerin 30 Haziran'a kadar yasaklanmasına ilişkin yasa, Uluslararası Seyahat Çalışma Grubu'nun 12 Nisan'da sunacağı raporun yerini alamaz. Yani şirket, yurt dışı seyahatlerin çıkarılan mevcut yasayla değil, 12 Nisan'da sunulacak raporla belirleneceği konusunda ısrar ediyor.

İlgili Haber: İngiltere'den tatiller için 30 Haziran kararı

TUI'nin konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Bu yıl yaz tatillerinin mümkün olacağına inanıyoruz''

''Uluslararası Seyahat Çalışma Grubu'nun 12 Nisan'da açıklayacağı raporla ilgili olarak hükümetle yakın çalışmayı sürdürüyoruz. Bu tarihte, seyahatlerin ne zaman başlayacağı konusunda daha fazla bilgiye sahip olacağız. Olağanüstü aşılama programımızı ve gerektiğinde test kullanımını dikkate aldığımızda, bu yıl yaz tatillerinin mümkün olacağına inanıyoruz.

30 Haziran öncesi rezervasyonlara ücretsiz erteleme

Giriş koşullarının ülkeden ülkeye değişeceğini görüyoruz. Bu gereksinimleri müşterilerimize iletmek için elimizden geleni yapacağız. Şu anda TUI'nin 17 Mayıs'a kadarki tüm tatil programları iptal edilmiş durumda. Seyahatleri 30 Haziran'dan önce olan misafirlerimiz, belirsizlik nedeniyle seyahatlerini ücretsiz olarak daha ileri bir tarihe erteleyebiliyor.''



Bu Haber 23.03.2021 - 17:15:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yahya sultan 28.03.2021 - 05:30

    Inşallah devlet destek verir yoksa zor tutizimcinin durumu iyi değil Geçen sezon iki ay çalıştı millet busene beli değil

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.