TUI 2022'de kaç turiste hizmet verdi?

TUI 2022'de kaç turiste hizmet verdi?

TUI Grubu, 2022 yılının tamamına ait bilançosunu açıkladı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Pandemi döneminde pek çok şirket gibi devlet desteği ile ayakta kalan TUI Grubu 2022 bilançosunu açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 4 milyar 730 milyon euro olan toplam cironun bu yıl 16 milyar 550 milyon euroya yükseldiğini açıklayan TUI, 2021 yılın -2,08 milyar euro olan FAVÖK'ün (Faiz, amortisman, vergi öncesi kar) bu yıl +409 milyon euro olarak gerçekleştiğini duyurdu.

7,6 milyonu IV. çeyrekte olmak üzere, toplam 13,7 milyon turiste hizmet verdiğini açıklayan TUI, dördüncü çeyrekteki yolcu sayısının 2019'un aynı çeyreğinin yüzde 93'üne ulaştığına dikkat çekti. Bilançoya göre TUI'nin IV. çeyrek geliri de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre iki kattan fazla artarak 3 milyar 370 milyondan 7 milyar 610 milyon euroya yükseldi.

Açıklanan bilançoda TUI'nin borçlarının azaldığına da dikkat çekildi. Verilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl 5 milyar euro olan şirketin net borcu bu yıl 3,4 milyar euroya geriledi.

TUI Grubunun CEO'su Sebastian Ebel şu açıklamayı yaptı:

"Güçlü bir yaz sezonu ve çok iyi bir son çeyrek geçirerek hedeflediğimiz FAVÖK'e ulaştık. Turizm hala uzun vadeli ve çekici bir büyüme sektörü olmaya devam ediyor. Tüm temel göstergeler buna işaret ediyor ve sektörümüze fayda sağlayan uzun vadeli megatrendler bozulmadan devam ediyor. 2023'ün de sağlam ve güçlü bir yıl olmasını bekliyoruz. Öte yandan sektör dışı pazar faktörlerinin de farkındayız. Güçlü markamız, dayanıklı iş modelimiz, esnek yapımız ve adanmış personelimizle hem bu hem de gelecek mali yıldaki pazar fırsatlarından yararlanma konusunda çok iyi bir pozisyondayız.

Stratejik odak noktamız; yüksek kalite, esneklik ve müşteri odaklılık ekseninde, daha kapsamlı ürünlerle TUI'nin marka değerini birleştirerek yeni misafirlere ulaşmak. Grubun gelecekteki büyümenin temelini 'yeni ürünler', 'yeni müşteriler' ve 'daha fazla pazar payı' oluşturuyor."



Bu Haber 14.12.2022 - 10:54:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.