TUI 100 yeni otel hedefi için harekete geçti

TUI 100 yeni otel hedefi için harekete geçti

Pandemi süreciyle birlikte yaşadığı finansal kriz ağırlaşan ve Alman devletinden peş peşe destekler alan TUI Grubu, yeni otel yatırımları için düğmeye bastı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Daha önce yaptığı açıklamada yeni bir finansal formatla otel yatırımları yapacağını açıklayan TUI Grubu, konuyla ilgili harekete geçti.

İLGİLİ HABER: TUI Travel'dan dev büyüme hamlesi

Yatırımcılardan para toplayacak

Yapılan yeni açıklamaya göre TUI Grubu, kendi markalarıyla otel açmak için yatırımcılardan para toplamaya başlayacak. Şirketin bu konudaki en büyük partnerinin ise büyük bir sigorta şirketine ait bir sermaye yönetim şirketi olduğu kaydedildi.

Otelcilik sektöründe yeni yatırınlar yapmak isteyen TUI'n in yatırımcılardan fon sağlamak istediği daha önce basına yansımıştı. Geline noktada TUI Grubunun bu konuda ilerleme sağladığı ifade ediliyor.

500 milyon euroluk bir fon hedefleniyor

TUI'nun ilk otel yatırım fonunu Signal-Iduna sigorta şirketi bünyesindeki sermaye yönetim şirketi Hansainvest'in Lüksemburg ayağı ile başlattığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, iş birliği çerçevesinde 500 milyon euroluk bir fon oluşturulması hedefleniyor.

Avrupa dışında büyümeye odaklanacak

En büyük alman emeklilik fonlarından birinin öz sermaye hacminin önemli bir kısmı için şimdiden sermaye taahhüdü verdi. Bu fonda TUI'nin yüzde 10 payı olacak. Otel yatırım fonu, Avrupa dışı otelcilikte büyüyecek.

20 proje şimdiden hazır

Fonun Strateji Müdürü Peter Krüger, küresel ölçekte dizayn edilen fonun 12 yıl gibi sürede şimdilik 20 otel projesi bulunduğunu söyledi. Sermayenin yarıya yakınının toplandığını kaydeden Krüger, gelecekte Avrupa'daki yatırımlara odaklanan daha fazla fon sağlanabileceğini ifade etti.

TUI'nin bu çerçevede başta TUI Blue, Magic Life veya Robinson Club olmak üzere kendi markalarını öne çıkaracağı öğrenildi. Krüger, mevcut fon yapısının büyüme ile sermaye yoğunluğunu birbirinden ayırmalarını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Hedef 100 otel

Daha önce Wirtschaftswoche'de yer alan bir raporda, TUI'nin her biri 150 milyon euroya varan yatırımlarla 100 yeni otel açmayı planladığı belirtilmişti.



Bu Haber 03.02.2022 - 13:26:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.