Tolga Cömertoğlu: Bunu kimse konuşmak istemiyor mu?

Tolga Cömertoğlu: Bunu kimse konuşmak istemiyor mu?
Delphin Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu, Antalya Havalimanı'nda yaşanan kaosa dikkat çekerek ilgileri göreve çağırdı.

Turizm Güncel 

Antalya Havalimanı'nda görev yapan hava trafik kontrolörlerinin başlattığı iş yavaşlatma eylemi nedeniyle havalimanındaki uçuşlarda büyük çaplı aksaklıkların yaşandığı, uçakların zaman zaman iniş yapabilmek için havada yarım saat tur attığı belirtiliyor.

İnisiyatif almadan çalışma

Antalya Havalimanı hava trafik kontrolörlerinin bağlı olduğu Hava Trafik Kontrolörleri Ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN) tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer veriliyor:

“Hava trafik kontrolörlerimizin özlük hakları, ülkemizin çıkar ve menfaatleri için 7-17 Haziran 2024 tarihleri arasına gerçekleştirdiğimiz inisiyatif almadan çalışma faaliyetimiz başarıyla icra edilmiştir.

Özellikle hava trafiğinin yoğun olduğu dönemlerde yaşanabilecek olası gecikmeler, hava trafik kontrolörlerimizin kendi inisiyatifleriyle aldıkları ilave sorumluluklarla asgari düzeyde yaşanmakta ve operasyonel aksamaların önüne geçilmekteydi. EUROCONTROL verilerine göre inisiyatif alınmayan günlerde kalkış ve varışların zamanında gerçekleşme oranlarındaki %50'ye varan düşüş, bu katkının ne kadar kritik önemi haiz olduğunun somut göstergesidir.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl eylül ayında hava trafik kontrolörlerimizin özlük hakları, ülkemizin çıkar ve menfaatleri için başlatılan inisiyatif almadan çalışma faaliyetine yapılan üst düzey görüşmelerde verilen sözlere istinaden ara verilmiş, özlük haklarımıza ilişkin problemlerin yerel seçim sonrasında Ulaştırma Bakanlığı'nın torba yasasına eklenecek kanun maddeleriyle çözümleneceği vadedilmişti.

Gelinen noktada ilgili makamlarca yapılan çalışmaların yıllardır  olduğu gibi bir kez daha mahiyeti bilinmeyen "bürokratik engellere" takıldığı, "özlük hakkı içerdiğinden dolayı taslakların gündeme alınmayacağı" ve "sürecin akamete uğradığı” öğrenilmiştir. Ne hazindir ki rekor üzerine rekor kıran havacılık sektörümüzün temel aktörü olan hava trafik kontrolörlerimizin talepleri yine görmezden gelinmiş; aylardır süregelen umut vadeden söylemlerle filizlenen büyük beklentiler yerini derin bir sukutuhayale bırakmıştır.

“Antalya Havalimanı’nda uçuş kaosu yaşanıyor”

Hava trafik kontrolörleri uzun süredir iş yavaşlatmalarına rağmen haklarını alamadıklarını belirtirken, Antalya Havalimanı'nda da adeta uçuş kaosu yaşandığı belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu X'ten bir açıklama yapan Delphin Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu saatte 90 olan havalimanındaki iniş-kalkış kapasitesinin iş yavaşlatma nedeniyle saatte 38'e düştüğünü ifade etti. Bunun hem karbon ayak izini hem de yakıt giderini artırdığını kaydeden Cömertoğlu, ağır bir kazanın da yaşanabileceğine dikkat çekti. Cömertoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli Antalyalılar! Yaklaşık 1 aydır, gazeteci dostlar dahil, uçaklarının geç kalkıp indiğinden şikayet ediyor.

Devlet sırrıymış gibi, DHMİ çalışanlarının açık açık bekledikleri zam ve şartları alamadıklarını deklare ederek hava trafiğini yüzde elli yavaşlattıklarını söylemelerini kimse konuşmak istemiyor mu? Emek, ekmek hakkı aramayı ben asla suçlamam haklılarsa hak verilsin.

“Muazzam üzüntü ve ülkemizin itibarını ağır zedeleyecek bir kazaya da sebep olabilir”

Ama Türkiye'nin en çok döviz girdisi  sağlayan, ülkede milyonlara ekmek kapısı olan Antalya turizminin nasıl etkilendiğini bir kenara bıraktım, saatte 90 iniş-kalkış kapasitesi olan bir havalimanına saatte sadece 38 iniş-kalkış yaptırmak, uçakları havada dolaştırmak uçak yakıt gider ve karbon izini arttırdığı gibi, Allah korusun, muazzam üzüntü ve ülkemizin itibarını ağır zedeleyecek bir kazaya da sebep olabilir.

Bu vebal altında kalmamak ve bu dehşet kaosu düzeltmek için acil tüm yetkilileri ve STK’ları göreve çağırıyorum…

Bazı şeyleri ilk konuşmak bana düşüyorsa ben yine üzerime düşeni yapıp herkesi bilgilendiriyorum…."


Bu Haber 19.06.2024 - 23:48:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ne kadar doğru

    Kamil Sedat Öztürk 21.06.2024 - 01:44

    Herkes bir şeyler söylüyor ama ne kadar doğru çünkü söyleyen kişi para sahibi olan zengin biri çokta işçileri düşündüğü yok gibi sadece kendi çıkarını düşünüyor diye düşünüyorum .

  • İş yavaşlatma

    Murat Demirelöz 21.06.2024 - 01:38

    Herkes memurlardan söz etmiş ya birde asgari ücrete mahkum edilen yer hizmetleri,12 saat çalıştırılıp güvenlik zaafiyetini görmezden gelen yetkililer.

  • Emin ellerdesiniz.

    Vatan SEVER 20.06.2024 - 01:06

    Yazının bazı kısımları doğru fakat kaza riski hatalı bir söylem. Ayrıca çok basit bir mantıkla aynı yere saatte 90 trafik mi rahat sığar 38 trafik mi? Allah büyük konuşturmasın fakat bahsi geçen Hava Trafik Kontrolörleri işinin ehli insanlar ne yaptıklarını da çok iyi biliyorlar. Sadece ve sadece yazılı olan kurallara göre işini yapıyorlar bu kadar basit.

  • Hava Trafik Kontrolörü

    ATC ATCO 20.06.2024 - 12:03

    Konuya hakim olmayanlar için kısa bir özet, hava trafik kontrolörleri olarak hava sahamızı kullanan tüm uçaklara hizmet vermekteyiz, bu hizmet neticesinde havayolu şirkletleri üyesi olduğumuz EUROCONTROL'e ücret ödemekte. Hava trafik kontrolörlerinin maaşları, eğitimleri ve diğer giderleri bu ücretlerle karşılanmakta. İşte bu sebeple bizler özlük haklarımızı iyileştirilmesini istemekteyiz, çünkü bu iyileştirme devletimize ve hazinemize hiçbir yük getirmeyecek, aksine ülkemize döviz geliri, hazinemize ise vergi geliri sağlayacaktır.

  • Adam Haklı Beyler!

    Başından sonuna kadar haklı! 20.06.2024 - 01:25

    Sayın Tolga beyin söylemlerini beğendim. Bugüne kadar bilinmesine rağmen neden hiçbir yazar gazeteci siyasetçi veya bir Oda Başkanı dile getirmemiş! Antalya ile ilgili konuları yerel gazeteciler haberciler neden dile getirmez. Çünkü yerel gazete Tv basın sahipleri ihale ve reklam peşinde! Amaçları habercilik değil. Kopyala yapıştır ajanslardan gelenlerı yayınla habercılgı. Kaç bin tane acente var, nerde özel haber ? Sorunları nelermıs hiç dinlediniz mi!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.