THY’ye tepki: Milli hava yolu bu yanlıştan dönmelidir
Web sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla yapılan rezervasyonlara yüzde 20-30 indirim getiren THY’nin, seyahat acentelerinin kampanya dışında tutulmasına Kurumsal Seyahat Acentaları Platformu’ndan tepki geldi.

Kurumsal Seyahat Acentaları Platformu (KURAP), THY’nin acenteleri promosyonlu bilet kampanyasının dışında tutmasına tepki gösterdi. Platformun başkanı Moris Kohen Kasar imzasıyla yapılan açıklamda, acentelerin prestij ve rezervasyon kaybı yaşadığı kaydedildi.
KURAP tarafından yapılan açıklama şöyle:
Türk Hava Yollarının dün yayınladığı, sadece web sitesi ve mobil uygulamasında geçerli Sonbahar promosyonunu büyük şaşkınlıkla duymuş bulunuyoruz.
Bildiğiniz gibi ekonomi sınıfta yüzde 20 ve business sınıfta yüzde 30 indirim olarak tasarlanmış bu promosyona acenteler dahil edilmemiştir.
Özellikle business yolcuların tamamına yakını seyahat acenteleri ile çalışırken, THY’nin her ortamda iş ortaklarım dediği seyahat acentelerini bu promosyonun dışında tutması nasıl açıklanabilir.
Dünden beri Kurumsal Acenteler Platformu - KURAP üyesi seyahat acentelerimize onlarca rezervasyon iptali gelmektedir.
İş kaybının yanı sıra büyük bir prestij kaybıyla da karşı karşıyayız.
Promosyonun kısa süreli ve kısıtlı koltuk için geçerli olması kesinlikle olayın vehametini azaltmaz.
Bir bilet için dahi olsa yıllarca servis verdiğimiz müşterilerimizin nezdinde güven kaybına uğramaktayız.
Milli hava yolumuzun bu yanlışından derhal dönmesini ve bu promosyona yanı sıra gelecekteki tüm promosyonlarına ‘’iş ortağım’’ dediği seyahat acentelerini de dahil etmesini talep ediyoruz.
İlgili Haberler

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Talya 50. yılında yeniden hizmette
Antalya turizminde 50 yıllık geçmişi ile önemli bir yer tutan Divan Talya otel yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı.

Turistlere Türkiye'de sosyal medya kullanımı için pasaportla onay zorunluluğu
1 Kasım 2026'da yürürlüğe girecek olan sosyal medyada 15 yaş sınırı düzenlemesinde Türkiye'de geçici olarak bulunan (turist) kişileri ilgilendiren bir madde de yer aldı.

Şanghay'da 134 milyar dolarlık turizm hedefi! 2030 planı açıklandı
Şanghay Yönetimi, 15. Beş Yıllık Planı'nı yayınlarken, planda kentin turizm hedefinin 2030 yılına kadar 134 milyar dolarlık gelir yaratmak olduğu bildirildi.
Yorumlar (3)
sanki düne kadar destekliyordu, Acenteye 100 € ya sattigi bi
sanki düne kadar destekliyordu, Acenteye 100 € ya sattigi bileti kendi internet sitesinde 110 € satiyor.
Noris Kohen haklı.THY seyahat acentelerine herzaman destek y
Noris Kohen haklı.THY seyahat acentelerine herzaman destek yerine köstek olmuştur.Zaten iş olanakları kısıtlı ve zorluklarla boğuşan acenteler thy'nın bu oyunundan sonra daha da zor durumda kalacaklardır.THY maalesef turizmi baltalamak için herşeyi yapmaktadır.
Sayın Moris Kasar ,çok haklı olarak acentelerimizin düştüğü
Sayın Moris Kasar ,çok haklı olarak acentelerimizin düştüğü zor durumu ve haksızlığı belirtmiş.Acaba promosyonun çıktığı 10 Eylul tarıhınden beri meslek orgutumuz TÜRSAB ve Baskanı Sayın Bağlıkaya ne yaptı? Bu açıklamayı Sayın Firuz Bağlıkaya'nın tüm basına yapması gerekiyordu.Halen TÜRSAB 'dan ses yok.



%20(2).gif)

