Tatile çıkmayı planlayan Almanların oranı belli oldu

Tatile çıkmayı planlayan Almanların oranı belli oldu

Almanların yüzde 78'inin 2022'nin yaz döneminde tatile çıkmayı planladığı belirlendi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Fransız araştırma şirketi Opinionway'in seyahat sigorta şirketi Allianz Partners için yaptığı "Uluslararası Tatil Güven Endeksi" araştırmasına göre, her 5 Almandan 4'ü (yüzde 78) bu yıl yaz tatiline çıkmayı planlıyor. Araştırmaya göre, Alman tatilcilerin hane başına tatil bütçesi ise 1600 euro.

Ekonomi, jeopolitika ve pandemi endişeleri

Almanya'da daha yüksek olan seyahat etme arzusunun ekonomik, jeopolitik ve pandemi endişeleri tarafından bastırıldığına dikkat çekilen araştırmada, "Yaz tatili benim için önemli" diyenlerin oranı 26 puan artarak yüzde 74'e ulaştı.

Yüzde 69 tatilinin planladığı gibi gideceğine inanıyor

Araştırmaya katılan Almanların yüzde 69'u, tatilinin planladığı gibi gideceğini belirtti. Bu ora geçen yılın yüzde 17 üzerinde. Öte yandan, 1.000 kişi ile yapılan araştırmaya katılanların yüzde 22'si bu yaz tatil yapma planının olmadığını beyan etti.

Yükselen enflasyon tatilleri etkiliyor

Bu yıl Almanya'da tatilleri etkileyen önemli faktörlerden biri de ülkede hızla yükselen enflasyon. Katılımcıların yüzde 21'i, yaşam maliyetlerindeki artış nedeniyle bu yıl tatile çıkamayacağını ifade ediyor.

Yüzde 57’si Almanya içini, yüzde 40’ı yurt dışını tercihe decek

Araştırmaya göre bu yıl tatile çıkmayı planlayan Almanların yüzde 47'si kendi ülkesini tercih edecek. Bunun temel nedeni ise, yine yaşam maliyetlerindeki artış. Katılımcıların yüzde 40'ı ise tatilini yurt dışında (ağırlıklı olarak Avrupa) geçirmek istediğini belirtiyor: Bu oran, geçtiğimiz kış döneminde yapılan araştırmadaki orandan 18 puan daha yüksek.



Bu Haber 14.06.2022 - 09:43:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.