Tacettin Özden: İngiltere ve Almanya pazarlarında 2019'un yüzde 15-20 önündeyiz

Tacettin Özden: İngiltere ve Almanya pazarlarında 2019'un yüzde 15-20 önündeyiz

Turizmciler Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerine rağmen sezondan umutlu


Türk turizmciler, Avrupa pazarındaki hareketlilik dolayısıyla iyi bir sezon bekliyor.

Turizmciler, Rusya- Ukrayna savaşını etkilerine rağmen Avrupa pazarındaki hareketlilik nedeniyle sezondan umutlu. Rusya’dan az da olsa rezervasyonların başladığını belirten turizmciler özellikle Almanya ve İngiltere pazarlarından talebin yoğun olduğunu belirtti.

“Geçen yılla kıyaslanmayacak kadar çok güzel bir başlangıç yaptık”

Cumhuriyet’e değerlendirmede bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Tacettin Özden, savaş nedeniyle Rusya ve Ukrayna'dan gelen turist sayısında büyük düşüş olduğunu ancak nisan ve mayıs aylarının, salgının etkilerinin görüldüğü geçen yıla göre turizmciler açısından iyi geçtiğini ifade etti.

Savaşın bitmesini beklediklerini dile getiren Özden, şöyle konuştu:

"İngiltere, Almanya, Hollanda ve Polonya ile Balkan ülkelerinin hemen hepsinde ciddi bir hareketlilik var. Özellikle Almanya ve İngiltere oldukça iyi geliyor, Polonya çok iyi geliyor. Şu savaş biraz oraları da durdurdu ama tekrar toparlandı. Savaşın sanıyorum ilk psikolojisini de attılar. Şu anda daha iyi görünüyor. Geçen yılla kıyaslanmayacak kadar çok güzel bir başlangıç yaptık diyebilirim. Bundan sonra da sanırım öyle devam edecek. Rezervasyonlarda da artışlar devam ediyor. Eğer bu Rusya-Ukrayna Savaşı daha erken biterse oldukça iyi bir sezon geçiririz."

“2019 rakamlarının önünde gidiyoruz”

Rusya'dan rezervasyonların az da olsa gelmeye başladığına belirten Özden, "Rusya’dan kaybedilecek payın büyük çoğunluğunu İngiltere'nin, Almanya'nın, diğer pazarların telafi edeceğini umuyoruz. Rusya'dan yavaş yavaş charter uçakları İzmir'e, Bodrum'a, Antalya'ya başladı. O eski yoğunluk, sayılar yok ama bir umut veriyor, başlangıç için. İngiliz ve Alman pazarında yüzde 15-20 civarında 2019 rakamlarının önünde gidiyoruz, bunun daha da artacağını görüyoruz." İfadelerini kullandı.

“Savaş nedeniyle yaşanan kaybı Avrupalılar telafi etti”

Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar, ise savaş nedeniyle Rusya ve Ukrayna pazarlarından rezervasyonlarda yüzde 30-40 gibi bir gerileme olduğunu kaydetti.

Avrupa ülkelerinden gelecek turistlerin bunu telafi edebileceğini söyleyen İlbahar, "Şu anda geçen sene görmediğimiz kadar Alman ve Hollandalı var. İngilizler daha fazla. Onlarla uçak da çoğalıyor ama tabii temmuz ve ağustos ayında daha çok olacak. Beklediğimiz gibi olmadı ama savaş nedeniyle yaşanan kaybı hiç olmazsa o ülkeler telafi etti. Tahminimce temmuz, ağustos aylarında çok iyi olacak, daha çok artacak." Şeklinde konuştu.



Bu Haber 16.05.2022 - 09:04:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.