Sunweb, Corendon anlaşmasından çekildi

Sunweb, Corendon anlaşmasından çekildi

İsveçli yatırım şirketi Triton bünyesindeki Sunweb, Corendon anlaşmasından çekildiğini duyurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yatırım şirketi Triton bünyesinde bulunan Sunweb, Corendon Dutch Airlines ile tur operatörleri Corendon Travel Hollanda ve Corendon Travel Belçika'nın çoğunluk hisselerini satın almaya ilişkin anlaşmadan çekildiğini açıkladı. Sunweb, 2019 yılının yaz döneminde Corendon Hollanda'yı satın alacağını duyurmuştu. Ancak rekabet kurumu henüz onaylamadığından dolayı devir işlemi gerçekleşmemişti.

Korona krizi

Mart ayında ortaya çıkan ve seyahat dünyasını alt-üst eden korona krizinin anlaşmayı aniden belirsizleştirdiği belirtildi. RTL Nieuws'da (RTL Haber) yer alan habere göre, Hollanda rekabet kurumu ekim ayının sonunda satışa onay verdi ancak De Telegraaf gazetesi anlaşmanın yine de tehlikede olduğunu ve Sunweb'in 'daha iyi koşullar' isteyebileceğini belirtti.

Satışa ekim sonunda onay çıktı

Gelinen noktada Sunweb'in anlaşmadan tamamen çekilmek istediği ve yaptığı açıklamada, ''işlemin tamamlanması için gerekenler karşılanmadı'' dediği belirtildi. Şirketin CEO'su Mattijs ten Brink, böyle bir haberi vermekten dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Mesajın Sunweb'in web sitesinde yayınlandığı ancak Corendon'un web sitesinde yayınlanmadığı belirtildi. Corendon'un sayfasında sadece, rekabet kurumu ACM'nin anlaşmayı onayladığı mesajı yer alıyor.

Corendon mahkemeye gidecek

Sunweb'e göre, Corendon'un sahipleri satın alma işlemini uygulamak için mahkemeye gidecek. Sunweb ise konunun yasal dayanağından emin olduğunu belirtiyor. Satın alma işleminin sona ermesinin ardından Corendon'un yola nasıl devam edeceğinin ise henüz bilinmiyor.



Bu Haber 13.11.2020 - 07:45:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.