Steve Heapy'den İspanya'ya tepki: Kışkırtıcı ve saldırgan!

Steve Heapy'den İspanya'ya tepki: Kışkırtıcı ve saldırgan!

Jet2 ve Jet2 Holidays CEO'su Steve Heapy, İngiliz turist bağımlılığını azaltarak Avrupa ana karasından daha fazla turist almayı hedeflediklerini belirten İspanya'nın Kanarya Adaları'na bağlı Lanzarote'nin Belediye Başkanına tepki gösterdi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Pazar çeşitliliğini sağlamak, Avrupa ana karasından daha fazla turist almak amacıyla İngiliz turist sayısına sınırlama getirmek istediklerini açıklayan Kanarya Adaları'na bağlı Lanzarote'nin Belediye Başkanı Dolores Corujo'ya Jet2 ve Jet2 Holidays CEO'su Steve Heapy'den tepki geldi.

Lanzarote Belediye Başkanı Dolores Corujo'ya bir mektup yazan Steve Heapy, kışkırtıcı ve saldırgan olduğunu belirttiği yoruma açıklık getirmesini istedi. Corujo'ya gönderdiği mektubun aynısını Lanzarote'deki tüm otelcilere de yolladığını kaydeden Heapy, "İngiltere'den Lanzarote'ye en fazla turist götüren tur operatörü olarak, İngiliz turistler hakkındaki kışkırtıcı ve oldukça saldırgan yorumuyla neyi kast ettiğini ve İngiliz turist sayısını ne kadar azaltmak istediği sormak için onunla temasa geçtim." dedi.

Otel işletmecilerinin de aynı soruları sormaya başladığını kaydeden Heapy Jet2'nun 2023 yaz ve kış sezonu için Lanzarote'ye 625 bin koltuk planladığını söyledi. İngiltere'den Lanzarote'ye yılda 1,3 milyon misafir gittiğini açıklayan Jet2 CEO'su, buna karşın adaya Almanya'dan 309 bin, Fransa'dan ise 115 bin misafirin gittiğini kaydetti.

Heapy, Jet2'nun Lanzarote'de 11 otel ve 46 villa işletmesi ile çalıştığını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 17.03.2023 - 11:07:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.