Sören Hartmann ayrılıyor, DER Touristik’in başına kim geçecek?

Sören Hartmann ayrılıyor, DER Touristik’in başına kim geçecek?

DER Touristik CEO’su Sören Hartmann’ın bu yılın sonunda görevi bırakacağı açıklandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Sören Hartmann, 2014 yılından bu yana oturduğu DER Touristik CEO’luğu koltuğundan ayrılıyor. Hartmann’dan boşalan koltuğa Lionel Souque’in oturacacağı açıklandı. Lionel Souque, seyahat ve turizm bölümünün sorumluluğunu üstlenecek.

Avrupa'nın en büyük ikinci turizm grubuna sahip olan Alman perakende grubu REWE, 59 yaşındaki Sören Hartmann’ın sözleşmesinin 31 Aralık’ta biteceğini ve yönetim kurulundan ayrılacağını duyurdu.

Hartmann'ın Haziran 2022’de bitecek sözleşmesi geçici olarak altı ay daha uzatıldı. Rewe Group, yönetim kurulu üyeleri için 60 yaş sınırı bulunuyor.

Yeni turizm sorumluluğu

Ocak 2023'ten itibaren Rewe Group’un CEO'su olarak göreve başlayacak olan Lionel Souque, seyahat ve turizm bölümünün sorumluluğunu üstlenecek. Böylece artık sadece turizm faaliyetlerinden sorumlu bir yönetim kurulu üyesi olmayacak. Ancak Rewe Grubu, 50 yaşındaki Lionel Souque şirketin Almanya'daki ve Almanya dışındaki güçlü yönetim ekibine güvenebileceğine vurgu yaptı.

Hartmann’ın şirketle ilişkisi sürecek

Sören Hartmann’ın DER Touristik ile bağlantısı ‘danışmanlık’ ve ‘DER Touristik Vakfı Başkanlığı’ ile devam edecek. Hartmann öte yandan, Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft (Alman Turizm Endüstrisi Federal Birliği - BTW) Başkanlığı görevini de sürdürecek.

Yeniden yapılanma ve satın almalar

2010 yılında TUI Group'tan Rewe Touristik'e katılan Hartmann başlangıçta paket tatil işinin yönetiminden sorumluydu. Mayıs 2014'te ise DER Touristik’in tüm turizm faaliyetlerinden sorumlu CEO olarak görevi devraldı. 2017 yılında ise REWE Grubunun DER Touristik'ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Hartmann, Almanya'da tur operatörü ile bireysel tatil birimlerini tek bir çatı altında topladı. Uluslararası alanda, Kuoni Group'un tur operatörü işletmelerini ve diğer pazarlardaki daha küçük tur operatörlerini satın alarak DER Touristik'i önemli ölçüde genişletti.

“DER Touristik’i Avrupa şirketine dönüştürdü”

Şirketin yeni CEO'su Souque, selefi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

Sören Hartmann olağanüstü çalışması ve bağlılığı sayesinde, son birkaç yılda DER Touristik'in Almanya ve Avrupa turizm endüstrisinde lider bir konum elde etmesinde belirleyici bir katkı sağladı.

17 pazarda aktif

Bir Alman şirketi olan DER Touristik'i gerçek bir Avrupa şirketine dönüştürdü. DER Touristik, Kuoni Grubunun yanında Orta ve Doğu Avrupa'daki Exim ve Fishe gruplarının satın alınmasıyla 17 pazarda aktif hale geldi ve Avrupa'nın ikici büyük tur operatörü oldu. Hartmann ayrıca, Aldiana ve DSR Hotels'i satın alarak şirketin otelcilik ayağını da güçlendirdi.

Sören Hartmann, incoming işi için de benzersiz bir yapı oluşturdu ve 20'den fazla ülkede destinasyon yönetim şirketi kurdu. Dahası, DER Touristik'in koronavirüs kriziyle başa çıkmasında önemli rol oynadı. Bu başarılardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum."



Bu Haber 17.03.2022 - 21:14:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.