REWE CEO'su Hartmann: Küresel kriz seyahat pazarını daraltacak

REWE CEO'su Hartmann: Küresel kriz seyahat pazarını daraltacak
Rezort Turizm Kongresine katılan REWE CEO'su Sören Hartmann, Türkiye'nin ucuz bir ülke olmadığını söyledi. Hartmann'dan bir de uyarı geldi: Yaşanan küresel kriz seyahat sektörünün daralmasına neden olacak....


Savaş Daş - TurizmGüncel - Antalya

Almanya pazarının çok sağlam bir pazar olduğunu söyleyen REWE'nin CEO'su Sören Hartmann ülkedeki tatil pazarının 20 milyar Euro'yu bulduğunu belirterek, Almanya'daki tatil pazarın diğer tüm AB ülkelerinden daha sağlam olduğunu kaydetti.

ONLİNE PAZARIN AĞIRLIĞI ARTIYOR
 
Hartmann, "Almanya'da işsizlik diğer tüm AB ülkelerinden olduğundan daha düşük ve Almanlar ciddi bir tasarruf oranına da sahipler. Ayrıca Alman turistlerin harcama eğilimi de giderek artıyor." dedi.
Online pazarın her geçen gün büyüdüğünü ve bu pazarın birkaç kuruluşun elinde olduğunu belirten Hartmann, Bir yandan aktörler giderek çoğalıyor. Özellikle online acenteler geleneksel tur operatörlerinin karşısına bir rakip olarak çıkmaya başladılar. Almanya'daki acente sayısı ise 14 binden 10 bine geriledi. Bu nedenle online pazarı iyi gözlemleyip aktif olarak katılmak gerekiyor."  dedi. 

SEKTÖRE YENİ AKTÖRLER GİRİYOR

"Turizm sektöründe sürekli yeni aktörler çıkıyor ortaya. Bu işin tek ayağı otelci, online acente  veya tur operatörü değil. Turizm otel ve tatil değerlendirmelerinin yapıldığı ağlar da artık turizmin önemli bir aktörü durumuna geldi. Günümüzde Holidaycheck sitesindeki değerlendirme ve yorumlardan yola çıkarak tatil planlayan, otel ve acente seçen insanların sayısı hiç de az değil." 

Müşteriler ile daha yakın ilişki içinde olmak ve arz talep dengesini iyi gözlemleyip bunu yönlendirebilmelisiniz. Konuyla ilgili olarak otellerle çok daha yakın bir ilşki ve işbirliği içinde olmak gerekiyor.  
 
Avrupa'da yaşanan borç krizinin turizm sektörüde bir daralmaya neden olacağını Hartman şunları söyledi;

KÜRESEL KRİZ SEKTÖRÜ DARALTACAK

"Yaşanan krizden dolayı AB seyahat pazarında bir daralma olacak. Türkiye'ye giden yolcu sayısı Almanya ve Rusya'da artarken, İngiltere'deki düşüş devam edecek. Buna karşın sürekli büyüyen bir dünya var karşımızda. Orta ve alt sınıfların tatillerinde bir gerileme olsa da, delux piyasası hızla büyümeye devam ediyor."  

TÜRKİYE UCUZ BİR ÜLKE DEĞİL

"Türkiye'nin varolan potansiyeli ve sektörde aldığı pozisyona bir de fiyat ve kalite dengesini eklediğinizde harika bir ürün geliyor önünüze. Türkiye'nin altyapısına dair ise, halledilmesi zor olmayan kimi sorunları var. Fiyatlar açısından Türkiye'nin ucuz bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Ortalama 780 Euro fiyatı ile rakiplerine göre biraz ucuz olabilir ancak bunda, mesela Mısır'ın, uçuş masraflarını daha fazla olmasının da etkisi var. Türkiye bizim için son derece önemli bir ülke. Bu yüzden Türkiye kapasitemizi yüzde 23 oranında artırarak 50 bin yolcu daha ekleyeceğiz."
 


Bu Haber 05.12.2011 - 09:47:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.