Son dakika satışlarında kazanan Antalya, Kos ve Hurghada oldu

Son dakika satışlarında kazanan Antalya, Kos ve Hurghada oldu

Almanya'da temmuz ayındaki son dakika satışlarının kazanan üç destinasyonu Antalya, Kos ve Hurghada oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da temmuz ayında yapılan son dakika satışlarında kazanan destinasyonlar belli oldu. Amadeus'un verilerine göre, temmuzda Almanya seyahat pazarının kazanan üç destinasyonu Antalya, Hurghada ve Kos oldu.

Daralama yüzde 1,6'ya kadar geriledi

Almanya'daki paket turların ve son dakika satışlarının 3'te 2'sini kapsayan en büyük 10 destinasyona dönük rezervasyon oranındaki düşüş geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,6'ya kadar geriledi. Haziran ayında bu oran, geçtiğimiz yılın aynı döneminin yüzde 5 gerisinde olarak hesaplanmıştı.

Antalya ve Hurghada yükselişte

Temmuz ayında, Almanya'da en büyük paket tur destinasyonu olan Antalya'ya dönük satışlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 artış gösterdi. Mısır'ın turizm bölgesi Hurghada satışlarındaki artış oranı ise yüzde 11 olarak açıklandı.

Yunanistan'da Kos yükseldi, diğerleri geriledi

Yunanistan'a dönük verilen ise otaya karışık bir tablo çıkardı. Buna göre, Kos Adası satışları yüzde 21 oranında artarken, Heraklion satışları yüzde 6, Rodos satışları ise yüzde 5 daraldı.

İspanya'nın düşüşü devam ediyor

Temmuz ayında İspanya'ya dönük paket tur satışları ise yüksek çift haneli düşüşler gösterdi. Buna göre, Palma satışları yüzde 10 düşerken, Fuerteventura satışlarındaki düşüş oanı yüzde 25, Las Palmas satışlarındaki düşüş oranı yüzde 18 ve Tenerife satışlarındaki düşü oranı yüzde 17 olarak kayıtlara geçti.



Bu Haber 14.08.2019 - 14:10:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.