Seydi Tahsin Güngör: 2023 turizm sezonu aksaklığa uğramadan başlayacak

Seydi Tahsin Güngör: 2023 turizm sezonu aksaklığa uğramadan başlayacak

Otellerde kalan depremzedeler nedeniyle tesislerin turizm sezonunu geç açacağı iddialarıyla ilgili açıklama yapan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 2023 turizm sezonunda herhangi bir aksama yaşanmayacağını belirtti.


Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenerek otellere yerleştirilen vatandaşlar nedeniyle konaklama tesislerinin sezona geç kalacağına dair iddiaları yanıtladı.

Gereken planlamaların yapılarak otellerin depremzedelere açıldığını ifade eden Güngör, devletin sezon başlamadan depremzedeleri korunaklı yaşam alanlarına geçireceğini belirtti.

2023 turizm sezonunun herhangi bir aksaklığa uğramadan başlayacağını dile getiren Güngör, ”Konaklama tesislerimizin de hazırlıkları bu doğrultudadır” dedi.

Güngör, sezonda aksama yaşanması halinde kış aylarında sözleşme yapan tesislerin zor durumda kalacağına ve bölgede iş yapan turizmcilerin de ekonomik bir kriz yaşayacağına dikkat çekti.



Bu Haber 28.02.2023 - 10:05:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.