Savcılık FTI'ın iflasıyla ilgili inceleme başlattı

Savcılık FTI'ın iflasıyla ilgili inceleme başlattı

Münih Savcılığı'nın, bir şikayet üzerine FTI'ın iflasına ilişkin inceleme başlattığı öğrenildi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

FTI'ın iflas başvurusunda olası gecikmeye ilişkin şikayet alan Münih Savcılığının şirketin iflasına ilişkin olarak inceleme başlattığı belirtiliyor.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre  soruşturma ekibinin sözcüsü, FTI ile ilgili durumu ve özellikle raporlama konusunu dikkatle takip ettiklerini açıkladı.

FTI Touristik GmbH'nin genel müdürlerine karşı özel bir şikayetçi tarafından ilk suç duyurusunun yapıldığını açıklayan sözcü, bu isimlerin Grup CEO'su Karl Markgraf ve CFO'su Lars Creutzmann olduğunu açıkladı.

Konunun şu anda inceleme aşamasında olduğuna dikkat çeken sözcü, "Bu illa da soruşturma başlatacağımız anlamına gelmiyor. Zaten herhangi bir cezai suçlama olmasa bile, tüm şirket iflasları için hukuk mahkemelerinde iflas davaları açılır. Durum savcılığa bildirilir. Bunun üzerine savcılık ön soruşturmaları başlatır." dedi.

Yapılacak ön incelemenin ardından ön soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verileceğini kaydeden heyet sözcüsü, yeterli delil bulunması durumunda bir sonraki adımda suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti.



Bu Haber 20.06.2024 - 09:10:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.