SAS pilotları greve gitti Apollo'nun yolcuları ortada kaldı

SAS pilotları greve gitti Apollo'nun yolcuları ortada kaldı

Çok uluslu hava yolu şirketi SAS'ın pilotları greve gitti, tur operatörü Apollo'nun yolcuları ortada kaldı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Finansal kriz yaşayan ve geçtiğimiz günlerde ABD'de iflas koruma başvurusunda bulunan İskandinav hava yolu SAS'ın pilotlarının greve gitmesi, bu şirketle charter uçuş anlaşması olan tur operatörü Apollo'nun yolcularını ortada bıraktı.

Grev nedeniyle birkaç gün içinde Apollo'nun İskandinavya genelindeki, 25 bin müşterisinin mağdur olacağı ifade edildi.

Dagens Nyheter'de yer alan habere göre, söz konusu yolcuların yarısı bulundukları destinasyonlardan dönmeyi bekleyen, yarısı da hareket tarihi gelen rezervasyon sahiplerinden oluşuyor.

“Uçak kapasitesi bulmak çok zor”

Apollo İletişim Müdürü Sandra Miller Kinge, "Şu anda bu yolcuları otobüsle, vapurla veya farklı havalimanları aracılığıyla gönderebilir miyiz diye olasılıkları araştırıyoruz. Uçak kapasitesi bulmak çok zor ve sadece küçük bir ihtimal var. Ama kimseyi bulunduğu destinasyonda bırakmayacağız." diye konuştu.

“Yolcuların kaldığı oteller de dolu”

Gelinen aşamada otobüs bulmanın da zor olduğunu belirten Kinge, yolcuların kaldıkları otellerin de dolu olduğuna dikkat çekti. Sandra Miller Kinge, "Durumun ciddiyetini vurgulamak amacıyla taraflara mektup gönderdik. Artık yeter diyoruz ve herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu durum insanların sağlığını bile etkileyebilir." ifadelerini kullandı.

Apollo'nun CEO Leif Vase Larsen imzasıyla SAS Group Yönetimine ve pilotların bağlı bulunduğu sendikaya gönderilen mektupta, SAS ile pilotlar arasındaki çekişmenin telafisi mümkün olmayan hasarlara neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

“Mahsur kalanlar çocuklu aileler ve yaşlılar”

Apollo'nun halihazırda yüzlerce müşterisinin yurt dışında mahsur kaldığı bildirildi. Sandra Miller Kinge, hafta sonu itibariyle mağdur olanların sayısının artacağına dikkat çekerek, "Misafirlerin çocuklu aileler ve yaşlılar. Sıcak iklimdeler ve kaldıkları otellerde daha uzun kalma şansları yok. İlaçları tükenen ve doktorları tarafından ziyaret edilmesi gereken bu insanlar endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Dava açacağız"

Öte yandan Apollo'nun Danimarka Satış Müdürü Glenn Bisgaard, SAS'a karşı maddi tazminat davası açacaklarını açıkladı. Bir yandan da yurt dışında mahsur kalan yolcuları kurtarmaya odaklandıklarını kaydeden Bisgaard, charter uçak bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Şu ana kadar 270 bin yolcu etkilendi

Grev nedeniyle şu ana kadar 2 bin 500 uçuşun iptal olduğunu ve 270 bin yolcunun etkilendiğini bildirdi. Grevin şu ana kadarki maliyetinin ise 100-130 milyon lira arasında olduğu kaydedildi.

Apollo müşterilerinin Yunanistan'ın Girit ve Rodos adaları ile Hırvatistan'ın turizm bölgesi Split'te mahsur kaldığı öğrenildi.



Bu Haber 15.07.2022 - 14:50:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.