''Salda Gölü’nü korumanın yolu kitle turizminden uzak tutmak''

''Salda Gölü’nü korumanın yolu kitle turizminden uzak tutmak''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planını değerlendiren Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Osman Gazi Şakar, Salda Gölü’nün korumanın tek yolunun onu kitle turizminden uzak tutmak olduğunu belirtti.


Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Planla ilgili açıklama yapan Burdur Valiliği, onaylanan planla Salda Gölü’nün doğal halinin korunacağını açıklarken, Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Osman Gazi Şakar, Salda Gölü’ndeki Millet Bahçesi projesinin tam gaz devam ettiğini ve onaylanan imar planıyla çevre köylerin de yapılaşmaya açıldığını belirtti.

Burdur Valiliği’n açıklamasını değerlendiren Şakar, “Açıklama, gölden uzak olan Işıklar, Düden, Niyazlar köyleri ve Karatlı mahallesinde ise bir değişikliğin olmadığını, oralarda özel çevre koruma alanı ilan edilmeden öncesi gibi seyrek kırsal yerleşime uygun yapıların yapılabileceğini anlatıyor. Gölü gören Salda, Doğanbaba köyleri ve Kayadibi mahallesi ise onlardan ayrılıyor. Otel, motel, pansiyon vb. yapıların Salda, Doğanbaba köyleri ile Kayadibi mahallesinde yapılacağını anlatıyor” dedi.

‘’Salda’nın korunabilmesi için kitle turizminden uzak tutulması gerekiyor’’

“Dertleri Salda’yı nasıl koruruz değil, nasıl kullanırız” diyen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da imar planına tepki gösterdi. Öztunç, “Salda Gölünün korunabilmesi için, kitle turizminden uzak tutulması gerekiyor. Oysa mevcut planlar bu alanın daha fazla yapılaşmasına yönelik. Salda Gölünün kaldıramayacağı bir kirliliğe ve tahribata davetiye çıkarmaktan başka bir anlamı yok” dedi.



Bu Haber 21.09.2020 - 16:02:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.