Sahte rezervasyon skandalında AtlasGlobal ve Onur Air detayı

Sahte rezervasyon skandalında AtlasGlobal ve Onur Air detayı

Lübnan’da binlerce kişiyi mağdur eden New Plaza Tours’un, Türk taşıyıcı Onur ile charter anlaşmasının olduğu belirtildi.


TurizmGüncel - Özel

Lübnan’da binlerce kişiyi dolandıran New Plaza Tours’un, bölgeyle çalışan tur operatörleri arasında ‘mimli’ olduğu öğrenildi. Mercan Travel ve Karnak Travel gibi Ortadoğu’nun tanınmış acenteleri, bu şirketle çalışmayı yıllar önce bırakmış.

AtlasGlobal’in dev tabelası şirketin merkezinde duruyor

Şirketin geçtiğimiz yıla kadar AtlasGlobal ile çalıştığı ve sonrasında AtlasGlobal’in New Plaza Tours il çalışmayı bıraktığı öğrenildi. Ancak havalimanına gittiğinde o saatte öyle bir uçuşun olmadığını gören yolcular arasında çok sayıda AtlasGlobal yolcusunun da olduğu belirtiliyor. New Plaza Tours’un AtlasGlobal ile çalışmaya devam mı ettiği, yoksa şirket adına sahte bilet mi düzenledniği ise henüz bilinmiyor. Ancak, Plaza Tours’un binasında devasa bir AtlasGlobal tabelasının bulunması kafalarda soru işareti uyandırıyor.

ilgili_lubnan

Onur Air ödeme alamayınca uçuşları iptal etti

Öte taraftan Onur Air ile Plaza Tours arasında charter anlaşması olduğu beliriliyor. AtlasGlobal’in problemler yaşayarak iş birliğini sonlandırdığı New Plaza Tours’la, Onur Air’in anlaşma yapması sektörde eleştiriyle karşılandı. Onur Air’in söz konusu şirketle charter uçuş anlaşması yaptığı, ancak ödeme alamayınca uçuşları iptal ettiği düşünülüyor.

Lübnan Turizm Bakanlığı sezon başında sektörü uyarmış

New Plaza Tours’un sahibi Fawaz Youssef Fawaz’ın ise sektörde ‘mimli’ biri olarak bilindiği belirtiliyor. Fawaz’ın daha önce de binlerce yolcuyu ve acenteyi dolandırdığı, hatta Lübnan Turizm Bakanlığı’nın söz konusu şahıs ve şirketi ile ilgili olarak sezon başlamadan acenteleri uyardığı öğrenildi. Bakanlığın ülkedeki tüm turizm işletmelerine bir yazı göndererek, Plaza Tours’un ödeme yapmadığı 80 şirket bulunduğu konusunda şirketleri uyardığı belirtildi.

Fawz Ypussf Fawaz
Plaza Tours'un sahibi Fawaz Youssef fawaz

Suriye’ye kaçtı, sonra yakalanıp Lübnan’a teslim edildi

Kendini turizm piyasasına ‘Hizbullah arkamda’ diyerek tanıtan Fawaz’a kimsenin tahsilata gidemediği ileri sürüldü. Son olarak ülkeyi terk eden ve Suriye’ye kaçan Fawaz’ın, Suriye hükümeti tarafından yakalanarak Lübnan’a teslim edildiği ve şu anda tutuklu bulunduğu öğrenildi.

New Plaza Tours ile çalışan şirketlere eleştiri

Lübnan pazarını yakından tanıyan turizmciler, TurizmGüncel’e yaptıkları açıklamada, Plaza Tours’un bu konuda mimli nir şirket olduğu noktasında birleşiyor. Bu şirketle çalışan otelleri, incoming acentelerini hava yolu şirketlerini eleştiren turizmciler, yıllardır çok sayıda şirketin parasının üstüne yatan Fawaz Youssef Fawaz’ın şiketiyle çalışmanın büyük bir hata olduğunu ifade ediyor. Yorum yapan acentecilerden biri, ‘’Bizimle bir iş yaptı, sonra iş birliğini sonlandırdık. Anlaştığı acenteye gruplar gönderiyor, grubun maliyeti 500 dolarsa kişi başı, 300 dolara satıyor. Rezervasyonu yapıp turisti gönderiyor ancak parayı ödemiyor. Sonra buradaki acente zor durumda kalıyor.’’ diye konuştu.

Mağduriyet 4 aşamadan oluşuyor

New Plaza Tours’un Türkiye’deki incoming işlerini ise son olarak Helen Travel’ın yaptığı öğrenildi. Helen Travel’dan alınan bilgiye göre, Türkiye’de bahsedildiği sayıda Lübnanlı mahsur kalmadı. Mağdur olan yolcular da ülkesine döndü.

Sektör uzmanları, Lübnan'daki mağduriyetle ilgili 4 noktaya dikkat çekiyor: Türkiye'ye uçamayanlar, Türkiye'de otellere yerleşemeyenler, Türkiye'den dönemeyenler ve Lübnan'dan Türkiye'ye gelemeyenler. New Plaza Tours'un, Lübnan'daki çok sayıda acenteye blok koltuk sattığı biliniyor. Bu nedenle ileri tarihli rezervasyon sayısının hayli yüksek olduğu düşünülüyor.



Bu Haber 04.09.2019 - 16:12:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.