Ryanair'e 737 Max darbesi: Hatları kapatacak, uçuşları azaltacak

Ryanair'e 737 Max darbesi: Hatları kapatacak, uçuşları azaltacak

Avrupa'nın en büyük bütçeli hava yolu şirketi Ryanair, Boeing 737 Max'ların daha uzun süre yerde kalacak olmasından dolayı bası bazı base'leri kapatacağını ve uçuş kesintilerine gideceğini açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Yaklaşık 4 aydır yerde yatan Boeing 737 Max serisi uçaklar hava yolu şirketlerini zor durumda bıraktı. Avrupa'nın en büyük bütçeli hava yolu şirketi Ryanair, Max'ları tekrar operasyona başlayacağı tarihteki gecikme nedeniyle bazı base'lerini kapatacağını ve uçuş kesintisine gideceğini açıkladı.

Büyüme hedefini yüzde 7’den yüzde 3’e düşürdü

Açıklamaya göre Ryanair, 2020 yaz programını +58 uçağa göre değil +30 uçağa göre yapacak. Bu da şirketin 2020 büyüme hedefinin yüzde 7'den yüzde 3'e, yolcu hedefinin ise 162 milyondan 157 milyona düşürülmesi anlamına geliyor.

2019 kış sezonuna da yansıyacak

Ryanair CEO'su Michael O’Leary, ''uçak teslimatlarındaki bu eksiklik, bazı base'lerin kapatılmasını, uçuş kesintilerini beraberinde getirecek. Uçuş kesintisi sadece 2020 sezonu için değil, 2019 kış sezonu için de geçerli. Ryanair'in düşük performans gösteren veya zarar yazan üslerinden hangilerinin 2019 yılını kasım ayına kapatılcağı konusunda havalimanları ile müzakere halindeyiz. Kapatılacak base’ler ve kesintiye gidilecek uçuşlar konusunda sendikamıza ve müşterilerimize de danışacağız.'' dedi.

737 Max'ların 2019 bitmeden servise başlayacağına inandığını belirten Ryanair CEO'su, ancak kesin tarih konusunda bir şey söyleyemediğini kaydetti.



Bu Haber 16.07.2019 - 13:58:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.