Rusya'daki olaylarla ilgili önemli gelişme

Rusya'daki olaylarla ilgili önemli gelişme

Rusya'da devlete meydan okuyup bir kenti ele geçiren paralı asker grubu Wagner, kışlasına dönme kararın aldı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Türkiye ve dünya dünden beri paralı asker şirketi Wagner'in Rus devletine meydan okuyan hareketliliğine kilitlenmişti. Ukrayna savaşında Bakhmut cephesinde savaşırken kendilerine yeteri kadar silah ve mühimmat verilmediğini belirterek Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rus Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'u hedef alan Wagner'in patronu Yevgeniy Prigojin, son olarak askerlerinin Rus hava kuvvetleri tarafından bombalandığını ileri sürerek askerlerini Ukrayna cephesinden çekmiş ve Rostov şehrini ele geçirmişti.

Gelişmenin ardından ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Wagner'in eylemini ihanet olarak nitelemiş kalkışmaya en sert şekilde cevap verileceğini belirtmişti.

Gün boyunca Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde, kan akıtılmaması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi. Lukaşenko ile Prigojin arasında yapılan görüşmede Wagner birimlerinin kışlalarına çekilmesi üzerinde anlaşmaya varıldığı açıklandı. Prigojin ""Dökülecek olanın Rus kanı olmasının sorumlusu olmamak adına, birliklerimizin ilerleyiş yönünü değiştiriyoruz ve plan doğrultusunda sahadaki kamplarımıza geri dönüyoruz." dedi.

Anlaşma kapsamında Wagner savaşçılarına güvenlik garantisi verildiği kaydedildi.



Bu Haber 24.06.2023 - 21:01:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.