Rusya’da eşcinseller için tur düzenleyen turizmci tutuklandı
Moskova’da bir turizmci eşcinsel bireyler için Mısır’a yılbaşı tatili ve Volga Nehri üzerinde eşcinsellik odaklı bir kruvaziyer gezisi organize ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Moskova'da mahkeme, eşcinseller için tur düzenlediği iddiasıyla bir turizm firmasının sahibini tutukladı.
TürkRus’un Rus basınından aktardığı habere göre mahkeme, Andrey Kotov adındaki turizmciyi Rus Ceza Kanununun 282.2. maddesi kapsamında, “aşırılık yanlısı bir örgütün faaliyetlerini düzenlemek” ve “bu tür bir örgüte katılmak” suçlarından yargılayacak. Kotov'a yöneltilen suçlamalar 10 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.
Gözaltına alınan Kotov’un, eşcinsel bireyler için Mısır’a yılbaşı tatili ve Volga Nehri üzerinde eşcinsellik odaklı bir kruvaziyer gezisi organize ettiği ileri sürülüyor.
Suçlamaları kabul etmeyen Kotov, mahkemede kendisini savunarak, düzenledikleri turların yalnızca turistik bir karakter taşıdığını ve herhangi bir ideolojik propaganda içermediğini ifade etti.
İlgili Haberler

Avrupa'da turizm 2026'da yüzde kaç büyüyecek? Tahminler belli oldu
WTTC'nin Malta'da yapılan 26. Küresel Zirvesi'nde Avrupa'da seyahat ve turizm sektörünün bu yıl yüzde 3,1 oranında büyümesinin beklendiği bildirildi.

Turizmde 2027 hesabı! Hedefler değişecek mi?
Turizmde 2026 ve 2027 yıllarına ilişkin gelir ve turist hedefleriyle ilgili hazırlanan soru önergesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un cevaplaması talebi ile Meclis'e sunuldu.

AKTOB'dan sahte rezervasyon sitelerine karşı uyarı
AKTOB, erken rezervasyon kampanyalarının başlamasıyla birlikte sahte rezervasyon ve kampanya sitelerinin arttığına dikkat çekerek tüketici ve otelleri uyardı.



%20(2).gif)

