Rusya ve Ukrayna’da kritik gelişmeler, Rusya’ya seyahat uyarısı 

Rusya ve Ukrayna’da kritik gelişmeler, Rusya’ya seyahat uyarısı 

Rusya’nın Ukrayna dönük askeri operasyonu nedeniyle peş peşe kritik gelişmeler yaşanıyor.


Turizm Güncel

Rusya’da seferberlik, Ukrayna’da referandum

Ukrayna düzenlediği askeri operasyonu 7. ayına giren Rusya Federasyonu, Harkov bölgesinde yaşadığı önemli gerilemenin ardından iki kritik karar alarak hem kısmi seferberlik ilan etmiş hem de Ukrayna’da ele geçirdiği bölgelerde ‘Rusya’ya katılma’ referandumları düzenlemişti.

Rusya’nın yaptığı referandumları tanımayacağını açıklayan ABD ise Ukrayna’ya dönük silah desteğini iyice artırmış durumda. Öte yandan, Avrupa Birliği de Rusya’ya dönük 7. yaptırım paketini oluşturacağını açıkladı.

Kuzey Akım boru hatlarında sabotaj şüphesi

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Rusya’dan Avrupa’ya gaz sağlayan Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarında kaçak olduğu tespit edildi. Avrupalı devletler tarafından yapılan değerlendirmelerde bunun bir sabotaj olduğu belirtilirken, Polonya’nın eski dışişleri bakanı Radek Sikorski, Baltık Denizi üzerindeki gaz kaçağının görselini paylaşarak ‘Teşekkürler ABD’ şeklinde tweet attı. Bunun üzerine, ABD’nin boru hatlarına sabotaj düzenlemiş olabileceği tartışması başladı.

ABD ve 5 AB ülkesinden Rusya’ya seyahat uyarısı

Öte taraftan, ABD ve AB ülkelerinden Rusya’ya dönük peş peşe seyahat uyarıları geliyor. Letonya, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Estonya ve ABD dışişleri bakanlıkları, vatandaşlarına Rusya’yı acil olarak terk etmeleri ve bu ülkeye seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.




Bu Haber 29.09.2022 - 08:44:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.