Rusya, uçuşlada orta koltuğu boş bırakmayı planlıyor
Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), havacılık sektöründeki Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması için 3 aşamalı bir plan üzerinde çalışıyor. Planda uçakların orta koltuğunun boş bırakılması öngörülüyor.

Rosaviatsiya'dan yapılan açıklamaya göre kurum, Sivil Havacılık Merkezi Klinik Hastanesi ile birlikte hava taşımacılığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasına yönelik bir talimatname taslağı hazırladı.
Sputnik'te yer alan habere göre, havalimanlarında ve uçaklarda uygulanacak bir dizi öneri içeren talimatname, uçak mürettebatları ve yolcular için önleyici eylemler öngörüyor.
Buna göre birinci aşamada, yolcuların ve mürettebatın tüm uçuş boyunca maske ve eldivenle oturma zorunluluğu getirilirken palto, mont, ceket gibi harici üst kıyafet giyilmesi yasaklanıyor.
Uçağa binmeden ateşleri ölçülecek olan yolcular ve mürettebat, 37 derecenin üzerinde ateş tespit edilmesi halinde uçağa alınmayacak.
Koltuklar arasında birer boşluk bulunacak
Uçak içinde oturma düzeni, koltuklar arasında birer boşluk bırakılacak şekilde ayarlanacak, yolcular uçuş boyunca kemerlerini açamayacak, uçak içinde lavabo ihtiyacı dışında yürüyemeyecek ve mürettebatı çağıramayacak.
İkinci aşamada, birinci aşamadaki önlemlere devam edilecek ancak sadece emniyet kemeri uygulamasında normale dönülecek ve yolcular mürettebatı yanlarına çağırabilecek.
Üçüncü aşamada, tüm kısıtlamalar kaldırılacak. Ancak uçakta yüksek ateşli bir yolcu tespit edilmesi halinde tüm yolcular maske ve eldiven takacak.
Havacılık alanındaki geçerli olacak kuralların tanımlanacağı talimatnamenin son halinin ay sonuna kadar hazır olması bekleniyor.
İlgili Haberler

Mersin'de 98 milyon TL yatırımla 62 odalı yeni otel! ÇED onayı çıktı
Mersin'in Yenişehir ilçesine yapılması planlanan 62 oda ve 123 yatak kapasiteli otel için ÇED olumlu raporu verildi. Soventra Otel adıyla hizmet verecek projenin yatırım bedelinin 98 milyon TL'yi aşması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü pisti resmen açıldı! Uçuş süreleri kısalacak
İstanbul Havalimanı'nda 890 milyon euro yatırımla tamamlanan ve havalimanının ilk Doğu-Batı yönlü pisti olma özelliğini taşıyan 4'üncü ana pist açıldı. Pistin açılmasıyla birlikte havada bekleme ve taksi süreleri kısalacak.

Kruvaziyerde rotayı Türkiye çizecek! 2030 sonrası güçlü beklenti
Son yıllarda kruvaziyer turizmi alanında büyük yatırımlar yapan Türkiye, artık gemilerin geçiş noktası değil ana liman olma konusunda büyük gelişme kaydetti.


%20(2).gif)

