Rusya, uçuşlada orta koltuğu boş bırakmayı planlıyor

Rusya, uçuşlada orta koltuğu boş bırakmayı planlıyor
Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), havacılık sektöründeki Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması için 3 aşamalı bir plan üzerinde çalışıyor. Planda uçakların orta koltuğunun boş bırakılması öngörülüyor.

Rosaviatsiya'dan yapılan açıklamaya göre kurum, Sivil Havacılık Merkezi Klinik Hastanesi ile birlikte hava taşımacılığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasına yönelik bir talimatname taslağı hazırladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, havalimanlarında ve uçaklarda uygulanacak bir dizi öneri içeren talimatname, uçak mürettebatları ve yolcular için önleyici eylemler öngörüyor.

Buna göre birinci aşamada, yolcuların ve mürettebatın tüm uçuş boyunca maske ve eldivenle oturma zorunluluğu getirilirken palto, mont, ceket gibi harici üst kıyafet giyilmesi yasaklanıyor.

Uçağa binmeden ateşleri ölçülecek olan yolcular ve mürettebat, 37 derecenin üzerinde ateş tespit edilmesi halinde uçağa alınmayacak.

Koltuklar arasında birer boşluk bulunacak

Uçak içinde oturma düzeni, koltuklar arasında birer boşluk bırakılacak şekilde ayarlanacak, yolcular uçuş boyunca kemerlerini açamayacak, uçak içinde lavabo ihtiyacı dışında yürüyemeyecek ve mürettebatı çağıramayacak.

İkinci aşamada, birinci aşamadaki önlemlere devam edilecek ancak sadece emniyet kemeri uygulamasında normale dönülecek ve yolcular mürettebatı yanlarına çağırabilecek.

Üçüncü aşamada, tüm kısıtlamalar kaldırılacak. Ancak uçakta yüksek ateşli bir yolcu tespit edilmesi halinde tüm yolcular maske ve eldiven takacak.

Havacılık alanındaki geçerli olacak kuralların tanımlanacağı talimatnamenin son halinin ay sonuna kadar hazır olması bekleniyor.



Bu Haber 15.05.2020 - 09:46:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.