Rusya ‘Dost olmayan ülkeler’ listesini güncelledi

Rusya ‘Dost olmayan ülkeler’ listesini güncelledi

Rusya hükümeti, ‘Dost olmayan ülkeler’ listesini genişleterek 5 ülke daha ekledi.


Rusya hükümeti, Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon sonrası kendisine yaptırım uygulayan ülkelerin yer aldığı ‘Rusya’ya dost olmayan ülkeler’ listesine Yunanistan, Danimarka, Slovenya, Hırvatistan ve Slovakya’yı da eklendi.

Hükümetin basın servisi tarafından paylaşılan belgede, eklenen ülkelerin Rusya’daki büyükelçilik ve konsolosluklarının Rusya’da işe alabileceği çalışan sayısını sınırlarken, kurala göre Yunanistan için 34 kişi, Danimarka için 20, Slovakya içinse 16 kişilik yerel personel sınırı belirlendi.

Bununla birlikte listeye eklenen Slovenya ve Hırvatistan’ın artık diplomatik misyonlarında ve konsolosluk görevlerinde yerel personel istihdam edemeyeceği kaydedilen açıklamada, “Hükümet tarafından onaylanan liste nihai olmamakla birlikte, yabancı devletlerin yurtdışındaki Rus misyonlarına yönelik devam eden düşmanca eylemleri devam ettikçe genişletilecektir” ifadelerine yer verildi.

GazetemRu’da yer alan habere göre, bugüne kadar 48 ülkenin “Rusya’ya dost olmayan ülkeler” listesinde yer aldığı kaydedilirken, bu ülkeler arasında Avustralya, Arnavutluk, Andora, İngiltere, tüm Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, İzlanda, Kanada, Lihtenştayn, Mikronezya, Monako, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, San Marino, Kuzey Makedonya, Singapur, ABD, Tayvan, Ukrayna, Karadağ, İsviçre ve Japonya yer alıyordu.

Listedeki ülkeleri temsil eden şirketlerin Rusya’dan sermaye çıkarabilmesi de yasaklanırken, ABD ve AB’nin yaptırımlarına katılmayan ve Rusya ile ticari ve diplomatik ilişkilerini sürdüren Türkiye ise bu listede bulunmuyor.



Bu Haber 22.07.2022 - 14:17:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.