Rusların yurtdışı uçak bilet talepleri artışta

Rusların yurtdışı uçak bilet talepleri artışta

Rusların Kasım ayında yurt dışı bilet talebinin ikiye katlandığı belirtiliyor.


Rusya’nın çevrimiçi bilet satış hizmetlerinden Aviasales’in araştırmaları, Rusların kasım ayı için yurtdışı tatil destinasyonlarına dönük bilet taleplerinde artış yaşandığını gösterdi.

Rusların dış hat uçak bilet alımlarının toplam bilet satışlarındaki payı yıl içinde ikiye katlanırken, 2021’de bu payın yüzde 22 seviyesinde olduğu, şimdi ise yüzde 43’e çıktığı belirlendi.

GazetemRu’da yer alan habere göre uzmanlar, pandemi öncesi dönemden bu yana ilk kez önümüzdeki kasım tatilleri için dış hat bilet taleplerinde artış yaşandığına dikkat çekti.

Bilet rezervasyonlarında en popüler turistik yerlerin başında kişi başı gidiş-dönüş uçak biletinin ortalama 71 bin rubleye mal olduğu Tayland olduğunu kaydetti.

İkinci sırada ise kişi başı gidiş-dönüş bilet ortalaması 38 bin 600 rubleye yaklaşan Türkiye bulunurken, rezervasyon sayısında üçüncü sırayı 57 bin 900 rubleyle Birleşik Arap Emirlikleri aldı.

Aviasales, Rusların turizm amacıyla daha sık Ermenistan’a uçmaya başladığını gözlemlerken, bu ülkeye ortalama gidiş-dönüş uçak bileti maliyetinin 19 bin 700 ruble olduğunu, beşinci en popüler dış hat güzergahının ise 44 bin 800 ruble bilet fiyatı ortalamasına sahip olan İsrail’in bulunduğunu



Bu Haber 17.10.2022 - 08:31:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.