Rusların ne kadarı sonbaharda tatile çıkacak?

Rusların ne kadarı sonbaharda tatile çıkacak?
Sonbahar döneminde Rusya’da halkın yüzde 38’inin tatile çıkacağı, bunların da yüzde 3’ünün yurt dışını tercih edeceği belirtildi.

İş arama servisi Superjob tarafından yapılan araştırmanın verilerine göre, Rusların çoğunluğu (yüzde 62) bu sonbaharda tatile çıkmayı planlamıyor, katılımcıların sadece yüzde 38’i bu dönemde dinlenmeyi düşünüyor.

GazetemRu’nun aktardığına göre araştırmada sonbahar tatili planlayanlar daha çok evde ve yazlıkta tatil yapmayı ya da Rusya’yı gezmeyi planlıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 15’i tatilin evde geçirmeyi planlarken, yüzde 6’sı yazlığa gitmeyi ya da Rusya’yı gezmeyi, yüzde 3’ü ise yurt dışına gitmeyi düşündüğünü, belirtiyor.

Erkeklerin sonbahar tatillerini yazlıkta geçirme olasılığı kadınlardan daha yüksek (sırasıyla yüzde 9’a karşı yüzde 2). Aylık 80 bin ruble veya daha fazla geliri olan katılımcıların (yüzde 8) Rusya’ya bir seyahat planlaması daha olası iken, popüler destinasyonlar arasında St. Petersburg, Krasnodar Krayı, Kuzey Kafkasya, Kazan, Altay ve Kırım yer alıyor. 

Yurtdışı tatili daha çok aylık 50 bin ruble geliri olan Ruslar tarafından planlanırken (yüzde 5), popüler destinasyonlar arasında ne vize ne de pasaport gerektiren Belarus’un yanı sıra Türkiye ve Mısır da bulunuyor.


Bu Haber 19.09.2023 - 09:19:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.