Rus ve Ukraynalı turistler arasında beklenen gerilim yaşanmadı

Rus ve Ukraynalı turistler arasında beklenen gerilim yaşanmadı

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği operasyon sonrası son yıllarda Türkiye turizm pazarında üst sıralarda yer alan bu iki ülkeden gelen turistler arasında anlaşmazlık yaşanacağı konusundaki endişeler boşa çıktı.


Türkiye'de turizm sezonu öncesinde yüksek sesle dillendirilmese de en büyük endişelerden biri Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistler arasında arbede yaşanması ihtimaliydi. Ancak temmuz ayı ortaları itibarıyla endişelerin boşa çıktığı görülüyor.

Business FM, Rus ve Ukraynalı turistlerin birlikte kaldığı otellerde yaşanan tek sorunun "fiyatlar" olduğunu yazdı. SpaceTravel'dan Artur Muradyan, bu yıl fiyatların yüzde 50 ile 150 arasında değişen oranlarda arttığını aktardı.

TürkRus’ta yer alan habere göre,  tur firmalarının yanı sıra otellerin de Rus ve Ukraynalı turistleri mümkün olduğunca bir araya getirmeyecek şekilde düzenlemeler yaptığı bildiriliyor.

Portala konuşan Moskovalı turist, tatilde çocukları üzerinden Kievli bir aileyle tanıştıklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylüyor.



Bu Haber 13.07.2022 - 09:03:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.