Rus Ulaştırma Bakanı'ndan Türkiye'yi yakından ilgilendiren öneri

Rus Ulaştırma Bakanı'ndan Türkiye'yi yakından ilgilendiren öneri
Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Yevgeniy Ditrih Mısır'a dönük uçuş yasağının kaldırılması önerisinde bulundu.

TurizmGüncel – Dış Haberler

2015 yılının ekim ayında Sina Yarımada'sında düşürülen Rus yolcu uçağı sonrası Mısır'a uçuş yasağı getiren Rusya Federasyonu, Kahire dışındaki tüm bölgelere dönük uçuş yasağını 4.5 yıla yakın bir süredir devam ettiriyor.

Çin’den doğan kayıpları telafi etmek için...

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını sonrası bu ülkeye dönük uçuş kısıtlamalarının görüşüldüğü 30 Ocak 2020 tarihli toplantıda konuşan Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Yevgeniy Ditrih, Rus hava yolu şirketlerinin ülkenin 23 kentinden Çin'e haftada 54 uçuş gerçekleştirdiğini anımsattı. Çin uçuşlarından en çok etkilenen hava yolu şirketlerinin S7, Ural Airlines, Yakutia, Iraero, Nord Star, AZUR Air, Nordwind Airlines, Pegas Fly, I Fly ve Royal Flight olduğu belirtilen toplantıda, sadede 1-25 Ocak tarihleri arasına 200 bin yolcu kaybı oluştuğuna dikkat çekildi.

Mısır ve Gürcistan uçuş yasağının kaldırılmasını önerdi

Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Başkanı Alexander Neradko ile Sivil Hvacılık Devlet Politikası Müdürü Svetlana Petrova'nın da bulunduğu toplantıda Ulaştırma Bakanı Yevgeniy Ditrih, Çin'den doğan açığın kapatılması için Mısır ve Gürcistan uçuşlarının yeniden başlatılmasını önerdi. Deitricht, yasağın nisan ayına kalkmasını önerdiği ifade edildi.

En çok bu şirketin işine yaayacak

Toplantıda Gürcistan uçuşlarının yeniden başlatılma önersinin neegatif karşlandığı belirtildi. Mısır uçuşlarının kalkmasının AZUR, I Fly ve Nordwind gibi hava yolu şirketlerinin elini rahatlatacağı ifade edildi.



Bu Haber 13.02.2020 - 10:06:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan Sas 13.02.2020 - 05:38

    Putin, Misir’i aciyorum diyene kadar hicbir habere itimat etmemek lazim. Kacinci Misir aciliyor haberi bu, 87??

  • Magazine World 13.02.2020 - 11:28

    Mısır uçuşlarının açılması konusu, son bir aydır kulislerde konuşuluyordu. Hatta Nisan ayı içersinde açılması konusunda tüm hazırlıkların yapıldığı son gelen bilgiler. 2015 krizininde yaşanan olumsuzlukları hatırlayalım. Sonuç: Yakında Mısır hattının açıldığı haberini göreceğiz,

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.