Rus tur operatörleri Mısır'a charter uçuşların başlamasını istiyor

Rus tur operatörleri Mısır'a charter uçuşların başlamasını istiyor
Rus tur operatörleri, ülkenin 41 şehrinden tarifeli uçuşa izin verilen Mısır'ın Şarm El Şeyh ve Hurghada bölgelerine charter seferlerin başlaması için bastırıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Mısır'ın turizm bölgeleri Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya sadece tarifeli uçuş yapılmasına izin veren düzenlemenin kaldırılmasını ve tarifesiz (charter) uçuşlara da izin verilmesini talep etti.

“Haftada maksimum 142 tarifeli uçuş yapılabiliyor”

ATOR Başkan Yardımcısı Vladimir Kantorovich tarafından hükümete bağlı Operasyon Merkezine gönderilen mektupta, Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya dönük charter kısıtlamasının kaldırılması istendi. Şu anda Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya Moskova'dan haftada 15'er, bölgelerden ise birer olmak üzere toplam 71 tarifeli uçuş yapılabiliyor. Mütekabiliyet kuralı gereği 71 uçuş da Mısır yönünden yapılabileceği için haftalık uçuş sayısı maksimum 142 olabiliyor.

ATOR tarafından Operasyon Merkezine gönderilen mektupta şu noktaların altı çizildi:

“Bu şekilde turizm ürünlerinin fiyatı düşmez”

"Bir turizm ürününün maliyetinin önemli bir kısmını ulaşım oluşturduğu için, tarifeli uçuşlara kısıtlama getirilmesi, charter uçuşlara ise izin verilmemesi nedeniyle turizm ürünlerinde fiyat düşüşü beklenemez.

“Uçuş izinlerini yüzde 50’si tek şirkete”

Ayrıca, izin verilen uçuşların yüzde 50'den fazlası yalnızca bir grup tarafından yapılacak. Bu da konsolidasyona yok açacak, fiyat esnekliğini ortadan kaldıracaktır. Uçuşlarındaki kapasitenin büyük kısmı büyük tur operatörleri tarafından kullanılan bazı hava yollarına, sadece uçuş yapılmasına bile gerek olmayan bölgelerden izin verildi. Bu hava yolu şirketleri uçuşları başlatmak için gerekli kaynaklara sahiptir ve en kısa sürede uçuşları başlatmaya hazırdır.

Kararı gözden geçirin

Yukarıdaki nedenlerden dolayı, yüksek sezon öncesi Mısır yönüne uçmak isteyen her hava yoluna en üst limitten uçuş izni verilmesini ve charter yasağının gözden geçirilmesini istiyoruz.



Bu Haber 28.08.2021 - 10:19:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.