Rus operatörleri müşterilere geri ödeme yapabilecek mi?

Rus operatörleri müşterilere geri ödeme yapabilecek mi?

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, Rus tur operatörlerinin ne kadar borcu olduğunu açıkladı.


Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova Komsomolskaya, Rus tur operatörlerinin yıl sonuna kadar gerçekleşmemiş seyahatler için müşterilerine olan ödeme yükümlülüklerinin tamamını yerine getiremeyeceklerini belirtirken, sektörün ne kadar borcu olduğunu da açıkladı.

Özellikle Batı yaptırımları ve hava sahalarının kapanmasıyla artışa geçen borçların yaklaşık 24 milyar ruble olduğunu belirten Doguzova, “Yaptırım baskısının başladığı bu yılki borçlar, koronavirüs borçlarıyla birleşti. Pandemide 44 milyar rubleye ulaşan borçlarını 5 milyar rubleye indiren Rus tur operatörlerinin borcu, Ukrayna’daki askeri operasyon nedeniyle Mart 2022’den itibaren iptal edilen seyahatler sonrası tekrar yükseldi” diye konuştu.

GazetemRu’de yer alan habere göre, Doguzova aynı zamanda turizm sektörünün borcunun mart ayından bu yana yaklaşık 2 kat azalarak 40 milyar rubleden 24 milyar rubleye düştüğüne de dikkat çekerken, turizmin istenilen düzeyde toparlanmamasına rağmen tur operatörlerinin yavaş yavaş tüm yükümlülükleri yerine getirmeye çalıştığını, borcun büyük bir kısmının bu yılın sonuna kadar kapatılmasını beklediklerini ifade etti.

Mayıs ayında Türkiye’ye uçak seferlerinin artırılmasının önemine dikkat çeken Doguzova mevcut durumda, ancak çok sayıda yabancı destinasyonun açık olması koşuluyla turistlere yönelik yükümlülükleri yerine getirmenin mümkün olduğunu söylerken, ajansın Rus turistleri kabul etmeye ve güvenliklerini sağlamaya hazır olan dost ülkelerle uçuşları genişletmek için çalıştığını, bu bağlamda hava taşımacılığı için herhangi bir ek desteklere ihtiyaç olduğunu ifade etmişti.



Bu Haber 30.07.2022 - 08:44:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • bir iyi bir kötü

    otelci 30.07.2022 - 02:09

    Acaba rus operatörleri bu ödeme yapacakları müşterilerini TÜRKİYE ye yönlendirseler iyi olmaz mı ? Hem ödemeden kurtulmuş hemde bir miktarda olsa rahatlamış olurlar .Kötü haber ise eğer operatörler devletten bir destek göremez iseler bizlerin şu anki ödemeleri zora girer ve ötelemeler başlar oda biz otelcileri zora sokar tabii zincirlemede ki tedarikcileri de

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.