Rus MIR kartının Türkiye’de kullanılmasında sorunlar yaşanıyor

Rus MIR kartının Türkiye’de kullanılmasında sorunlar yaşanıyor

Rus ödeme sistemi MIR’in Türkiye’de kullanımında sorunlar yaşandığı belirtiliyor.


Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya dönük yaptırımlar kapsamında dünyanın önde gelen iki uluslararası ödeme sistemi MasterCard ve Visa Rusya pazarından çıkmış, Rusya da ülkelerle yaptığı ikili anlaşmalarla kendi ödeme sistemi MIR’ı yaygınlaştırmaya başlamıştı.

Ancak Ziraat Bankası, Vakıfbank ve İş Bankasının dahil olduğu MIR’in Türkiye’de kullanımında sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

TürkRus’un Rus medyasından aktardığı habere göre, MIR kartı ile sadece büyük sahil kentlerindeki bankamatiklerde işlem yapılabiliyor ve Rus turistlerin para çekme ve yatırma işlemlerinde sıkıntılar yaşanıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye ile Mir kartının ülkede kullanımının yaygınlaştırılması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.

Türkiye’de Mir kart ile günlük para çekme limitinin 2 bin ila 3 bin TL arasında değiştiği belirtilen haberde, bankamatiklerin yalnızca Antalya, Alanya ve Kemer gibi kentlerde olduğu aktarıldı.

Tur operatörlerini verilerine göre, Rus turistler Mir kartı ile para çekme ve yatırma işlemlerimde aksalıklarla karşılaşırken, bazıları ise bankamatiklerin kartlarını yutmasından şikayet ediyor.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, Mir kartının 12 ülkede yüzde 100 , Türkiye’de ise yüzde 50 çalıştığını söylemişti.



Bu Haber 20.05.2022 - 08:17:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.