Rus Başbakan Yardımcısından turizm ve her şey dahil yorumu

Rus Başbakan Yardımcısından turizm ve her şey dahil yorumu
Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Çernışenko, Rusya vatandaşlarının 20 yıl önce yapılan propagandalar nedeniyle yurt dışına tatile gitmeye başladığını ileri sürdü.

Türkiye'ye dönük uçuşların en az 1 Haziran'a kadar yasak olduğu Rusya'da değişik isimlerden turizme dönük yorumlar gelmeye devam ediyor.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Dmitriy Çernışenko, propagandalar sonrası Rusya vatandaşları arasında her yıl “her şey dahil” turlarla yurt dışına gitmenin alışkanlık hale geldiğini söyledi. Çernışenko, “Çünkü anneleriniz ve babalarınız 20 yıl önce propagandaya kapıldı ve yurt dışına tatile gitmeye başladı” dedi.

Rus turistlerin her yıl turlarla yurt dışına 35 milyar dolar çıkardığını belirten hükümet yetkilisi, “Baş ağrımız ve yapmak zorunda olduğumuz şey, turistler için yurt içini daha cazip hale getirmek ve bu paranın burada kalmasını sağlamak” dedi.

TürkRus'un aktardığı habere göre Rusya sahillerinin çoğunda altyapının yetersiz olduğuna dikkat çeken başbakan yardımcısı, Soçi’nin ise modern bir tatil yeri olduğunun altını çizdi.

Tur operatörleri, Rusya’nın salgın gerekçesiyle Türkiye’ye uçuşları durdurması nedeniyle 5 milyar ruble kayba uğradıklarını belirtiyor.



Bu Haber 22.05.2021 - 09:05:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Arif 24.05.2021 - 07:42

    Yok turist yollamamak yok meyve sebzeyi almamak ama çürüyene kadar da gümrükten geri salmamak.siz ne kadar kültürsüz, ne kadar aşağılık bir ülkesiniz ya..

  • SABIR 22.05.2021 - 01:01

    Son 1 senedir Rusyada her kes isini gucunu atib Turizmci olmuslar.Rusyada tum sorunlar bitmis bir turizm kalmis. :)) .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.