Ritz Carlton İstanbul: Her yıl 2 milyon dolarlık yatırım yapacağız

Ritz Carlton İstanbul: Her yıl 2 milyon dolarlık yatırım yapacağız
The Ritz Carlton Genel Müdürü Massimiliano Zanardi, İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelerek 2014 yılında yaptıklarını anlattı. Zanardi, 2015 yılına ilişkin hedeflerini de paylaştı


Turizm Güncel


The Ritz-Carlton İstanbul, 2015’e yeni hedeflerle giriş yaptı. The Ritz-Carlton, İstanbul Genel Müdürü Massimiliano Zanardi ve Satış & Pazarlama Direktörü Ela Ergin, gazetecilerle bir araya gelip değerlendirmelerde bulundu.

HER YIL 2 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ

2014 yılını güzel ödüllerle kapattıklarını belirten Zanardi, 2015 yılında yapacakları yenilikleri anlattı. Bu yıl odaları yenileyeceklerini kaydeden Pazarlama Direktörü Ela Ergin ise altyapıya yönelik yatırımlar yapacaklarını bildirdi. Önümüzdeki iki yıl içinde otelin tamamen yenileneceğini kaydeden Ergin, her sene 2 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti.

En iyi iş oteli ödülünü aldıklarını anımsatan Zanardi, teknolojik gelişmelere ayak uydurduklarını ifade etti. 2 yıl önce business center’i kapattıklarını kaydeden Zanardi, “Business center’deki insanların mutsuz olduğunu fark ettik. Misafirlerimiz şimdi her yerde çalışabiliyor. Akıllı telefon kullanımı arttıkça bizim yenileme çalışmalarımız artıyor” dedi.

MİSAFİR OTELE GELMEDEN CHECK İN YAPABİLECEK

Bu yıl nisan ayında teknoloji anlamında bir yeniliğe imza atacaklarını kaydeden Zanardi, otele gelmeden önce misafirlerin check in yapabileceklerini ifade etti. Yeni yazılımla birlikte misafirlerin cep telefonu üzerinden whatsapp benzeri bir iletişim kurabileceğini anlatan Zanardi, “Misafirimiz yeni yazılımla birlikte bu akşam ne yemek istediğini cep telefonu üzerinden yazarak otel yönetimine bildirebilecek. Ya da spayla ilgili rezervasyonunu yaptırabilecek. Nisan ayında bu yazılımımız hayata geçirilecek” dedi.

2014’te restoran bölümünün de tamamen yenilendiğini ifade eden Zanardi, atelier real food’u hayata geçirdiklerini anlattı. Zanardi, “Güzel ve iyi ürünler üzerinde yoğunlaşıyoruz. İyi bir ürün varsa, iyi bir yemek yapılabilir. Biz de bu düşünce üzerine odaklanıyoruz” diye konuştu.

DÜNYA TURİZMİ DOĞUYA DOĞRU KAYIYOR

İstanbul’un şu anda turizm haritasinda çok iyi bir noktaya ulaştığını bildiren Zanardi, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Eskiden İstanbul ile ilgili bilgiler dünya kamuoyuna çok fazla ulaşmıyordu. Ancak şimdi bu ağ daha yaygın. Ancak hala soru işaretleri var. Yurtdışında ‘İstanbul güvenilir bir şehir mi’ soruları soruluyor. İstanbul aslında dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri… Dünya turizmi artık doğuya doğru kayıyor.Eski zamanlarda İstanbul ticaretin merkeziydi. 1400’lü yıllarda İstanbul çok popülerdi. Şu anda da turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.”

İSTANBUL’DA DENİZ KUM GÜNEŞ TURİZMİ YAPILABİLİR

İstanbul’un yatak kapasitesiyle ilgili bilgiler veren Zanardi, şunları söyledi;

“5 yıldızlı otel sayısı 2011’de 3 bin 500 civarındaydı, 2014 sonunda 7 bine yaklaşıldı. Artı bir sürü yeni butik otel açıldı. İstanbul’a gelen misafir arttı fakat konaklama seçenekleri de çok arttı. Her otele gelen talepte bir azalma söz konusu oldu. 2011’e kadar İstanbul’da çok fazla mice işleri vardı.Ancak bu alanda azalmalar yaşandı. Sadece münferit müşteriyle otelleri iki kat doldurmak kolay bir şey değil. Bunun için İstanbul’da yapılması gereken şeyler var. Örneğin İstanbul’da yazı yaşatmak lazım.  Bizde her yerde deniz var ama plaj yok. İstanbul’un yazı misafirlerine yaşatması gerekiyor.”

OTELDE EN ÇOK ABD VE ORTADOĞU'DAN GELEN MİSAFİRLER HARCAMA YAPIYOR

Zanardi, otel istatistiklerine bakıldığında, ABD’den gelen misafirlerinin 4-6 gün arasında konakladıklarının, otelde ve şehirde önemli miktarda harcama yaptıklarının görülebileceğini belirtti. Ortadoğu’dan gelen konukların ise harcamalarının önemli bölümünün yeme-içme ve alışverişten oluştuğunu söyledi. Avrupalıların ise otelde genellikle iki gün kaldıklarını ve daha az harcama yaptıklarını ifade eden Zanardi, Japonların ise İstanbul seyahatlerinin ardından diğer şehirleri de turlarla gezdiklerini vurguladı. Ayrıca, verilerine bakıldığında Rusların, Arapların ve Azerilerin yiyecek-içecek harcamalarına önemli miktarlar ayırdıklarını sözlerine ekledi. Suudi Arabistan, Kuveyt ve diğer Körfez ülkelerinden krallık delegasyonlarını sıklıkla ağırladıklarını da ifade etti.

The Ritz-Carlton İstanbul’un 2014 yılı doluluk oranlarına bakıldığında, ABD ve Kanada’dan gelen münferit misafirlerin, yüzde 27,54 ile en yüksek oranı oluşturdukları görülüyor. ABD ve Kanada’yı yüzde 20,79 ile Suudi Arabistan, yüzde 17,50 ile Türkiye takip ediyor.

YILDA 120 BİN KİŞİ OTELDE KALIYOR

Yılda 120 bin kişiyi ağırlayan The Ritz-Carlton İstanbul’un Genel Müdürü Massimiliano Zanardi, yeniliklerine devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “The Ritz-Carlton İstanbul olarak, her yılı önemli başarılar ve projelerle dolu geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Her geçen yıl ödüllerimize yenilerini ekliyoruz. Aon Hewitt’in 2013 yılı için gerçekleştirdiği “Best Employers 2013” araştırmasına göre, “Türkiye’nin En İyi İş Yeri” ödülünü aldık. 2014 yılında ise Travel+Leisure Dergisi tarafından düzenlenen Travel+Leisure 500 anketinde Avrupa bölgesindeki en iyi oteller arasında yer aldık. Ayrıca bizi en çok gururlandıran bir diğer gelişme de, The Ritz-Carlton Hotel Company’nin, Travel+Leisure ve Fortune dergileri okuyucularının katıldığı oylamada iş seyahatleri için en iyi otel markası seçilmesi oldu. Tüm bu ödüller bizim gurur ve kıvanç kaynağımız. Bu başarılardan ilham alarak, çalışmalarımıza hızla devam ediyor, yeniliklerimizi hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. 2015’te yatırımlarımıza devam edecek, tüm odalarımızı yenileyecek ve otelimizin teknolojik altyapısında geliştirmeler yapacağız.”





Bu Haber 20.01.2015 - 11:35:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.