Rapor: İstanbul, turizmdeki büyümeye hazır mı?

Rapor: İstanbul, turizmdeki büyümeye hazır mı?

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC), turizm sektörünün son dönemdeki önemli tartışma başlıklarından ‘aşırı turizm’ ile ilgili bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda, İstanbul dahil, turizmde büyüyen şehirlerin bu büyümeye hazır olup olmadıkları da irdelendi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, 'aşırı turizm'in pençesindeki şehirler ile turizmde büyüyen şehirleri ele alan bir rapor hazırladı.

Aşırı turizm ve mevcut durumu iyi yöneten şehirler

Amsterdam, Barselona, Paris, Prag, Roma, San Francisco, Toronto ve Vancouver gibi şehirler turizmden gelen baskı nedeniyle potansiyel olarak tehlike altındaki şehirler olarak tanımlanırken, New York, Londra, Auckland, Berlin, Singapur, Pekin, Osaka ve Hong Kong gibi şehirlerse aşırı turizm noktasına gelmemiş ve mevcut durumu iyi yöneten şehirler olarak belirtildi.

İstanbul, 'sorunalrını çözmesi gereken şehirler' listesinde

İstanbul, Bogota, Yeni Delhi ve Kahire gibi kentler ise, hava yolu bağlantısı ve konaklama sektörü gibi alt yapı sorunları ile atık su ve temiz su ile ile ilgili sorunları çözmesi gereken şehirler olarak sınıflandırıldı.

İstanbul, 'hazır' kentler arasında 37. sırada

Turizmde en hızlı büyüyen dünyanın 50 kentinin 2027 yılına kadarki iş gücü, alt yapı, çevre, istikrar ve ziyaretçi büyümesine ilişkin öngörüleri bir grafikle özetleyen WTTC, mevcut durumda ziyaretçi büyümesine en hazırlıklı kentin Toronto olduğunu açıklandı. Toronto'yu Vancouver, Berlin, Paris, Stockholm ve Barselona'nın takip ettiği listede İstanbul, turizmdeki büyümeye hazır kentler arasında 37. sırada yer aldı.

Turizmde en hızlı büyüme gösteren 50 kentin 2027 yılın kadar ziyaretçi sayısını her yıl ortalama yüzde 3 arttıracağı öngörülürken, İstanbul ve Delhi, yıllık ortalama yüzde 6 ortalama büyüme beklentisiyle listenin ilk sırasında yer aldı.

istanbul




Bu Haber 12.06.2019 - 14:19:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.