Rapor: Dünya çapında yüksek bir seyahat arzusu hakim

Rapor: Dünya çapında yüksek bir seyahat arzusu hakim
IPK International'in ITB Berlin Fuarı için yaptığı son araştırmaya ilişkin veriler açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Araştırma şirketi IPK International, ITB Berlin için yaptığı Covid-19 özel araştırmasına göre, dünya genelinde insanların yüzde 80'i önümüzdeki 12 ay içinde uluslararası seyahat planlıyor.

Deniz-kum-güneş tatillerinin revaçta olduğu belirtilen raporda, aynı zamanda şehir gezileri ve doğa gezilerinin de yüksek talep gördüğü kaydedildi. Favori destinasyonlar ise İspanya, İtalya ve Almanya içi. Giderek daha fazla sayıda insan seyahat etmek istese de, pandeminin yeni varyantı ile ilgili endişelerin de arttığını gösteriyor.

Koronavirüs aşılarının bulunmasıyla birlikte uluslararası seyahat isteğinin sene başından bu yana artmaya devam ettiği kaydedilen raporda, "Seyahat niyetleri kıtadan kıtaya değişse de dünya çapında ankete katılanların yüzde 80'i seyahat etmek istiyor. Bu oran Avrupa'da yüzde 90'ken Amerika'da yüzde 70, Asya'da ise yüzde 60." ifadelerine yer verildi.

ITB_2022

2022'nin popüler destinasyonları

Avrupalılar açısından en popüler destinasyonlar sırasıyla İspanya, Almanya, Fransa ve Yunanistan olurken, Amerika kıtası için sıralama ABD, Kanada, Meksika, İtalya ve Almanya şeklinde oluştu. Asya'da ise popüler destinasyonlar Japonya, Güney Kore, Vietnam, Çin, Almanya ve Fransa olarak sıralandı.

Seyahat çıkmak isteyenlerin yüzde 81’i tatil planlıyor

Önümüzdeki 12 ay içinde uluslararası seyahate çıkmak isteyenlerin yüzde 81'inin tatil planladığı kaydedilen IPK International araştırmasında, tatile çıkma isteğinin sene başından bu yana istikrarlı bir şekilde arttığına dikkat çekildi. Raporda, "Buna karşın, ‘yurt dışında eş-dost-akraba ziyareti amaçlı seyahat isteği’ yüzde 30'dan yüzde 21'e düştü." ifadeleri kullanıldı.

Yüzde 63 deniz-kum-güneş diyor

Deniz-kum-güneş destinasyonlarının yüzde 63 ile ilk sırada olduğuna dikkat çekilen raporda, onu şehir gezileri, turlar ve doğa gezilerinin takip ettiği ifade edildi.

İnsanların yurt dışı seyahate istekli olmasına rağmen pratikte bunun hala zor olduğunun altı çizilen raporda, daha önce seyahate çıkmış olanların yüzde 90'ı bu dönemde seyahat planlamanın zor ve karmaşık olduğunu, yüzde 80'i ise koronavirüs önlemleriyle ilgili olarak zayıf iletişimden kaynaklanan belirsizlikler olduğunu belirtiyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 90'ı aşı olan ya da iyileşenlerden oluşsa da, "seyahat tercihinde vaka oranına mı yoksa fiyata mı bakıyorsunuz?" sorusuna belirgin bir farkla "vaka oranı" yanıtı verildi.



Bu Haber 07.12.2021 - 15:16:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.