Prince Group Başkanı Lepiev: Otel yatırımlarına devam edeceğiz

Prince Group Başkanı Lepiev: Otel yatırımlarına devam edeceğiz
Prince Group, Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerine yaptığı yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Türkiye’de ardı ardına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken şirket, başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelerde yatırımlar yapmaya devam edecek. Turizmden güvenliğe, marketingden pazarlama ve dağıtıma, sağlıklı yaşamdan otel ve havayolu işletmeciliğine varan faaliyet kapsamıyla koca bir zincir haline gelen Prince Group’un turizm yatırımları hakkında Prince Group Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Lepiev ile konuştuk.


Türkiye’yi sevdiğini söyleyen Çeçen asıllı işadamı İsmail Lepiev, “Türkiye’de eğitim aldım, Türkiye’de evlendim ve çocuk sahibi oldum. Türkiye’ye hayatımın sonuna kadar ödeyemeyeceğim borcum var. Yaptığım yatırımlar Türkiye’ye olan borcumun geri ödemesinin ilk adımlarıdır” dedi.
 
İsmail Lepiev kimdir? Öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1976 doğdum. Çeçen asıllı, iki kız, bir erkek olmak üzere üç çocuk babasıyım. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Hayat felsefem; çocuk doğunca ağlar, etrafındakiler aile ve dostları sevinir, güler. Ölünce senin gülmen lazım ki etrafındakiler ağlasın. Satranç oyununu çok severim. Çünkü satrancı hayata çok benzetirim.

Prince Group’un temellerini 2003 yılında attınız. Grup hakkında bilgi verir misiniz?

Prince Grup’un temeli 2003 yılında Prens Turizm Kuyumculuk ve Dış Tic. Ltd. Şti kurmakla atıldı. Lagina Travel markası altında turizme ilk adımını attı. Bugün grubumuz Brisco (eski adı Lagina Travel) On Travel, Evelina Travel, Privilegiya Otdyha, BRP -Vize Support, Travel Medra, Elmos Security, Uno, Metro Jet (Kolavia) Go Adventure, Estonya, Go Adventure – Letonya, PRS İnşaat, Litus Otelcilik, PRNS Taşımacılık, SesPack, Prens Güvenlik, Mayra Marketing şirketlerimizden oluşuyor. Tur operatörlüğü, havayolu, otelcilik, üretim, reklam, pazarlama, inşaat, güvenlik, taşımacılık alanlarında grubumuz şirketleriyle hizmet veriyoruz. Hizmet verdiğimiz yerler ise: Avrupa’da Estonya, Letonya, Rusya, Moskova, St. Petersburg, Samara, Krasnodar. Türkiye’de ise: Antalya, Ankara ve Yozgat olarak sıralayabiliriz. Grubumuzun amiral gemisi yurtdışından gelen turistlerin incoming (Karşılama) hizmetini veren Prens – İncoming şirketidir.
 
Neden Türkiye’de yatırım yapıyorsunuz?

Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’de eğitim aldım, Türkiye’de evlendim ve çocuk sahibi oldum. Türkiye’ye hayatımın sonuna kadar ödeyemeyeceğim borcum var. Onun için Türkiye’ye getirdiğimiz turistler, dövizler, yatırımlar, işçi istihdamı, vergiler, vs… Türkiye’ye olan borcumun geri ödemesinin ilk adımlarıdır. Türkiye’de ve özellikle Antalya’da yaşamak bir ayrıcalık. Ben bunlardan dolayı mutluyum.

Lagina Travel grubunuzun turizmdeki ilk şirketi. Hızla büyüyen Lagina Travel’ın bu başarısının sırrı nedir?
 
Lagina Travel, Türkiye, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren, kurumsal ve bireysel turlar sağlama konusunda uzman, tur operatörüdür. Şirketimizin 2002 yılında ilk ofisini Türkiye’de açtık. Böylece Türkiye pazarına giriş yapmış olduk. Buradaki gelişim sayesinde tecrübe edindik ve Moskova’da ofis açmaya karar verdik. Turizm hizmetlerinde faaliyet gösteren “TH&C“ pazar araştırma şirketinin, Lagina Travel’in Mısır’da bir ofis açmasına onay vermesiyle, 2008 yılından bu yana Lagina Travel, Hurgada'da faaliyetlerini sürdürmektedir. Büyümemizin tek nedeni de çok ve disiplinli çalışmaktır.
 
Prince Grubu’nun bünyesinde 4 otel bulunuyor. Yeni otel yatırımları düşünüyor musunuz?

Türkiye başta olmak üzere otel zincirini büyütmeye devam edeceğiz. Hem sahil otelleri hem de şehir otelleri. Ayrıca Türkiye dışında, Avrupa ve Doğu’da otellerimizi açmayı hedefliyoruz. Sahil otelciliğinden sonra ilk adımımızı İstanbul’a atmayı düşünüyoruz. Paris, Roma, New York, Moskova gibi şehirlerde otel açmak hedeflerimiz arasında.
 
2013 yılında tamamlanacak olan Euphoria Ege Resorts &SPA bölge için önemli bir yatırım haline geldi. Bu otel ile Ege’deki iddianız nedir?

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Küçük Akkum mevkiinde otel inşaatımız devam ediyor. 5 yıldızlı ve denize sıfır konumda olan otelimizi 2013 yılında tamamlamayı planlıyoruz. 84.000 m2 arazi üzerine inşa edilen otel, Seferihisar’ın en büyük yatak kapasiteli oteli olacak. Ege Bölgesi’nde ses getireceğine inanıyoruz.

Havayolları sektöründeki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Mart 2010 tarihinden itibaren Prince Group, kendi modern Airbus uçakları ile Kolavia bayrağı altında seferlerine başlayarak yeni bir sayfa açtı. Prince Group, Kolavia’nın 16 yıllık tecrübesine güvenerek ortaklık kurduk. Böylece oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş bulunduk. Filomuzda 4 adet Airbus A321 ve 2 adet Airbus A320 model uçaklar hizmet veriyor.
 
Prince Group’un VIP hizmeti de dikkat çekiyor. VIP Servis hizmetinizden bahseder misiniz?  

VIP servis hizmetimiz, filosunda bulundurduğu lüks araçlar ile ziyaretçilerimize konforlu ve lüks seyahatin kapılarını açıyoruz. Prince Group’un sunduğu VIP Servis hizmeti, gerek lüks araç filomuz gerekse güçlü servis alt yapımız ile misafirlerimizin gereksinimlerini en üst düzeyde karşılayacak şekilde hazırlanmıştır. Filomuzda bulunan 1 adet Porsche Cayenne, 1 adet Mercedes Vito, 1 adet BMW 740 ve 1 adet Mercedes S500 ile başta Antalya olmak üzere tüm yurt genelinde seyahat ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.
 
2004 yılında kurulan TH&C Holding’in gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

2004 yılında faaliyetlerine başlayan TH&C holding ilk olarak, turizm pazarında danışmanlık hizmetleri veren bir şirket olarak düşünülmüştür. Kuruluşunun ilk yıllarında turizm sektöründe bu tür hizmet veren bir kuruluş yoktu. Böylece ТН&C Holding bu alanda verdiği hizmetlerle öncü olup, başarılı ve dinamik bir şekilde gelişmeye devam etti. Sektörde, danışmanlık hizmetleri verebilecek çok fazla şirket olmadığı için, hem oldukça yeni ve genç şirketler, hem de turizm pazarında ciddi tecrübesi ve ismi olan şirketler TH&C Holding’i tercih etmişlerdir. Sunulan özel hizmetler, tecrübe ve profesyonellik holdingin dinamik bir şekilde gelişmesine yardımcı oldu.
 
Bir diğer firmanız da Go Adventure. Bu firmanın faaliyet alanları nedir?

Şirket 2006 yılında Estonya’da Go Adventure adıyla faaliyete başlamış, 2009 yılında TH&C bünyesine girmiştir. Türkiye, Mısır, BAE gibi ülkelere de turizm hizmeti sunuyor ve günümüzde Baltık ülkelerinde de  en hızlı büyüyen tur operatörlerinden biri olarak gösteriliyor. Turizm alanında statüsünü yükseltmek adına yol ağını geliştiriyor ve kalitesini yükseltmeyi sürdürüyor. Go Adventure Estonian Air, Turkish Airlines, AMC Airlines gibi güvenilir hava yollarıyla ortak çalışarak charter seferlerin güvenilir organizatörü olarak ismini duyurmuştur.  Şirket 2010 yılında Letonya’nın başkeni olan Riga’da ofis açmıştır. Çalışmalarının ilk yılında çeşitli fuar ve sergilere katılmış ve “En Çok Satan 50”, 2008 yılında “Öncü Satıcı”, 2009 yılında ise kalite ve fiyat dengesindeki tutarlılığından ötürü “Fiyat ve Kalite” ödüllerini almayı başarmıştır. Eylül 2011’de, Estonya Kurumsal Gelişim Fonu, Ticaret ve İşverenler Konfederasyonu Odası bünyesinde, toplam 11 kategoride gerçekleşen “İş Ödülü” adlı bir yarışmada Go Adventure “En İyi Rekabet Eden Şirket” ödülüne sahip olmuştur. (Tourism Today)


Bu Haber 22.08.2012 - 15:40:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • swat34 27.11.2015 - 11:02

    Otelciliği rezil ettiniz...

  • kazım 17.06.2015 - 06:41

    yatırım yapmanız çok güzel fakat birde elemanların maaşlarını zamanında ödeyip elemanlara cebindeki kullandığı cep telefonlarını sattırmasanız daha güzel olacak. EXCELSIOR son 3 aydır 25 gün gecikmeli maaş alıyor bugün ayın 17 si mayıs ayının maaşları daha yatmadı saygılarımla

  • mustafa akyüz 24.04.2014 - 11:54

    allah siz ve sizin gibilere bize ekmek kapıları actıgınız için yardım etsin prnce group çalışanı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum saygılarımla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.