Otelde ölü bulunan kişi ABD'li üst düzey bürokrat çıktı

Otelde ölü bulunan kişi ABD'li üst düzey bürokrat çıktı

2018 yılının mayıs ayında Beyoğlu'ndaki bir otelde ölü bulunan kişinin, ABD'li üst düzey bir bürokrat olduğu ortaya çıktı.


Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Beyoğlu'ndaki bir otelde ölü bulunan 49 yaşındaki Stephen Michael King'in ABD'li üst düzey bir bürokrat olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın King’in ölümüne ilişkin olarak yürüttüğü soruşturmada hazırlanan adli tıp raporunda King’in başına poşet geçirilmiş olarak bulunduğu, ölümünün ise havasız kalmaktan kaynaklandığı belirtildi.

İncelenen kamera kayıtlarında King'in odasına başka birinin girmediğinin belirlendiği belirtilen haberde, ABD'li bürokratın, başına plastik poşet geçirilmiş halde, yanında bir intihar notu ile bilgi verilmesini istediği yakınlarına ait telefon numaralarının bulunduğu kaydedildi.

Olayı şüpheli olarak değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı ve Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda bir sonuç çıkmayınca bu sefer de dosyayı Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu'nun incelemeye aldığı belirtilen haberde, ''İnceleme sonrasında hazırlanan raporda King’in kesin ölüm sebebi ‘havasız kalma’ olarak belirlendi. Raporda havasız kalmanın King’in kafasına poşeti kendisinin geçirmesi sonucu ‘husule gelmiş olabileceği’ değerlendirmesi de yer aldı. King’in intihar etmiş olabileceği değerlendiriliyor.'' denildi.

King'in ABD Ticaret Bakanlığı'nda ve Savunma Bakanlığı'nda görev aldığı, 22 Şubat 2018 yılından itibaren de Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapmaya başladığı belirtildi.



Bu Haber 30.08.2019 - 10:34:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.