Orhan Sancar Rusya pazarındaki uçuş sorununu anlattı

Orhan Sancar Rusya pazarındaki uçuş sorununu anlattı

Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar Rusya pazarındaki son gelişmeleri Turizm Güncel’e anlattı.


Turizm Güncel

EMITT Turizm Fuarında Rusya turizm pazarındaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Orhan Sancar ambargolar nedeniyle Rus hava yolu şirketlerinin sadece kendi öz malı ve sigortalanabilir uçakları kullandığını ifade etti.

“Rus bayraklı uçaklara yakıt tedariğinde sorunlar yaşanıyor”

Bermuda-Rusya çifte tescilli uçakların Rusya dışına uçamadığına dikkat çeken Sancar. “Yaptırımlar nedeniyle Türkiye'de Rus bayraklı uçaklara yakıt tedariğinde sıkıntılar yaşanıyor. Uçaklar dönüşte yakıt almak için Soçi’ye teknik iniş yapıyor. Bu da zaman ve maliyet artışına neden oluyor. Türk bayraklı şirketlere Rusya'da yakıt yasağı da gelebilir. Teknik kontrol amacıyla Rusya dışına çıkan ve yerel havayollarınanın tesciline geçen uçaklar da Rusya'ya uçamıyor.” diye konuştu.

Sancar ayrıca yaptırımlar nedeniyle Rus havayollarında bulunan, Airbus ve Boeing uçaklarının teknik bakım ve yedek parça sıkıntısı yaşadığını da söylüyor.

Orhan Sancar

“Türkiye nisan ve mayıs aylarını Tayland Dubai, Vietnam, Küba, Venezuella ve Mısır'a kaptırdı”

Deprem nedeniyle otellerde sezonluk personel sıkıntısının had safhada olduğuna dikkat çeken Orhan Sancar, ayrıca Türkiye’de otel fiyatlarının da yüksek olduğunu ifade etti. Sancar “Bu durum da uçuş süreleri Türkiye ile eşitlenen Tayland, Vietnam ve Mısır satışlarına yansıyor. Şu an her gün günlük Türkiye'ye çeşitli tur operatörler aracılığıyla 10 bin rezervasyon yapılıyor ama bu rezervasyonlar erken rezervasyon dönemi avantajlarının kullanımı için 28 Nisan ve sonrasını kapsıyor. Yani Nisan ve Mayıs ayları Türkiye açısından çok zayıf geçiyor ve kayıp aylar olacak. Bu dönemi malesef fiyatları ve iklim koşulları daha avantajlı olan Tayland, Dubai, Vietnam, Küba, Venezuella ve Mısır'a kaptırmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Antalya ve diğer kıyı bölgeleri için Rusya’dan 6 milyon turist hedefi olduğunu ancak uçak sıkıntısı nedeniyle piyasaya ancak 3 milyon koltuk arz edilebildiğini anlatan Sancar uçak sayıları arttıkça turist hedeflerinin istenilen seviyeye geleceğini belirtti.

“Erken rezervasyon satışlarında son 2 haftada artış yaşandı”

Sezonun mayıs bayramı ile başlayacağı Rusya’da erken rezervasyon satışlarının son 2 haftada gözle görülür bir şekilde arttığına değinen Sancar “Toplam kapasitenin yaklaşık yüzde 15'i erken rezervasyon döneminde satıldı. Normalde erken rezervasyon döneminde kapasitenin yüzde 25'i satılırdı.” dedi.



Bu Haber 13.04.2023 - 21:53:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.