Ordu'nun gözdesi Belde Otel nasıl ortadan kaldırıldı?

Ordu'nun gözdesi Belde Otel nasıl ortadan kaldırıldı?

Ordu’da faaliyet gösteren Belde Otel’in sahte yangın raporuyla yıkılarak yerine konut projesi yapıldığı, yeni belediye başkanının ise inşaatı devam eden konutları yıktırarak yerine sosyal tesis yaptığı öğrenildi.


Ordu’da 1970’li yıllarda yapımına başlanan Belde Otel, bir dönem Ordu’nun en gözde turistik mekanlarından biriydi. Ordu’nun girişi kapısı özelliğini taşıyan Kirazlimanı’nda misafirlerini karşılayan otel, Ordu’nun toplumsal hayatının ayrılmaz bir parçası oldu. Düğün, konferans, kongre ve diğer turizm alanlarında öncü olan, hatta devlet ve siyaset adamlarının dahi konakladığı Belde Otel’in kaderi 2017 yılında değişti.

Sahte yangın raporu hazırlandı

Ordu Gazete’den Nuh Kırca’nın haberine göre, Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan otel binasının bulunduğu alana konut inşa etmek isteyenler tarafından ilginç bir yöntem izlendi. Sahte bir yangın raporu hazırlanarak, otel binasının kullanılmaz hale geldiği belirtildi. Oysa o sırada otel binası sapasağlam ayaktaydı, hatta etrafını saran çam ağaçları yemyeşildi.

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı EnverYılmaz’ın görevde olduğu dönemde yaşanan olayda, sahte yangın raporunun ardından otel binası ve arazisi satışa çıkarıldı. O dönem oteli işleten firmanın da aralarında olduğu 3 firma ortak bir konsorsiyumla oteli satın aldı. Hemen ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nde adeta adrese teslim bir imar planı çıkarılarak alan konut yapımına açıldı.

Kamuoyunda büyük reklam kampanyalarıyla Belde Evler adıyla 280 konutun içinde olduğu bir proje duyuruldu. Kumsalın üzerinde inşa edilecek nitelikte gerçekleşen inşaatın 3 bloku hızlı bir şekilde çıkıldı.

AKP’nin yeni belediye başkanı inşaatı durdurdu

Bu sırada siyasi gelişmeler üzerine Enver Yılmaz görevden alındı Belde Evler inşaatı aralıklı olarak sürerken yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen AKP’nin belediye başkanı adayı MehmetHilmiGüler’in ilk işi bu binaların ruhsatını durdurmak ve yıkım kararı aldırmak oldu.

Binaların yıkım kararının ardından yerel ve ulusal basında Mehmet Hilmi Güler aleyhine yıpratma yayınları başlatıldı. Mahkeme kararının ardından Belde Evler yıkıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği olayda İçişleri Bakanlığı geçmiş dönem yöneticileri hakkında Teftiş bnu görevlendirdi. Belde Otel’in durumu Teftiş Kurulunun incelenmesiyle yargıya taşınacak.

Bugün gelinen noktada Belde Evler’in bulunduğu alan Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri adıyla halka açıldı. Alan, halkın rahatça denize girebileceği, çayını içebileceği, rahatça gezebileceği bir alan haline geldi.

 



Bu Haber 28.03.2024 - 09:24:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.