Ömer Bolat duyurdu: Schengen için yeni hamle
Schengen vizesi sorunu ve yaşanan aksaklıklar hakkında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Fast track vize" uygulaması için harekete geçildiğini duyurdu.

Schengen vizesiyle alakalı yaşanan sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk vatandaşlarına vize verilmemesi nedeniyle ticari ve turistik faaliyetlerde yaşanan aksamaların çözümüne yönelik çalışmalar başlattıklarını ifade etti.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre Bakan Bolat, en yüksek vize reddi oranlarının Almanya'dan geldiğini belirterek, "Vize konusunda üye ülkeleri sıkıştırıyoruz" açıklamasında bulundu.
Ticari ve turistik faaliyetlerdeki aksamaların önüne geçmek amacıyla adımlar attıklarını söyleyen Bolat, "Fast track vize uygulaması için de yeni mekanizmalar üretilmesi talebinde bulunduk" dedi.
Fast track vize nedir?
Pasaport ve güvenlik kontrolünden hızlı geçiş imkanı sağlayan fast track uygulaması hızlı geçiş kapısından öncelikli geçiş hakkı oluşturur.
İlgili Haberler

FUN&SUN'dan şirketin Türkiye operasyonları için açıklama
FUN&SUN'dan şirketin yönetim kadrosunda yapılan değişiklikler ve Antalya operasyonlarında değişiklik olup olmayacağı ile ilgili sektörde yükselen seslerin ardından bir açıklama geldi.

ANEX’in sahibi Neşet Koçkar’dan Letonya hamlesi! Yüzde 82’sini satın aldı
ANEX’in sahibi Neşet Koçkar, Litvanya merkezli tur operatörü Novaturas’taki payını yeni yatırımlarıyla yüzde 82,73 seviyesine çıkardı.

Manisa’da korkunç kaza! Tur otobüsü ile çekici çarpıştı
Manisa’da bir tur otobüsü ile çekici kaza yaptı. Kaza nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.



%20(2).gif)

