Norbert Fiebig açıkladı: İşte Almanya pazarını bekleyen tehlike

Norbert Fiebig açıkladı: İşte Almanya pazarını bekleyen tehlike
Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig bir kez daha 'fiyatları şişirmeyin' uyarısında bulundu. Paket tur satışlarının yüzde 16 düştüğüne dikkat çeken Fiebig, artan yaşam maliyetleri ve enerji fiyatlarının etkilerinin şimdiden seyahat sektöründe hissedilmeye başlandığını anlattı.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

İstanbul'da düzenlenen İstanbul Turizm Fuarında Türk otelcilere üstü kapalı şekilde 'fiyat uyarısı' yapan DRV Başkanı Norbert Fiebig, Birliğin düzenlediği kongrede yaptığı konuşmada da benzer ifadeleri kullandı.

Satış gelirleri 2019'un yüzde 7 üzerinde

Pandeminin ardından tamamen normal bir yılın geride bırakıldığını belirten Norbert Fiebig Almanların hem iş hem de tatil amaçlı seyahat etmek istediğini söyledi. Turizm yılının bitmesine kısa süre kala seyahat modunun iyi olduğunu ifade eden Fiebig mevcut satış gelirlerinin de korona öncesinin yüzde 7 üzerinde olduğuna işaret etti.

Paket tur satışlarında yüzde 16 gerileme

Ancak her 6 seyahatçiden birinin seyahat etmekten vazgeçtiğini açıklayan DRV Başkanı "Ancak artan satış gelirlerindeki artış sevinci daha az insanın seyahat ettiği gerçeğini gölgelememeli. Paket tatil yolcu sayısı 2019'un yüzde 16 gerisinde. Bunun anlamı her 6 kişiden biri artık rezervasyon yapmıyor. Bu ülkede artık yaz aylarında tatil yapmaya gücü yetmeyen önemli sayıda insan var. Bu sosyal bir sorun." açıklamasını yaptı.

"Artan maliyetler cüzdanlara baskı yapıyor"

Şu anda müşteriler arasında bir ikilem yaşandığını anlatan Norbert Fiebig "Birçok müşteri seyahatte daha fazla harcamaya istekli ve bunu yapabilir. Bu kesim artan fiyatları kabullendi. Soru, bunun ne kadar süre devam edeceği. Fakat işin bir de diğer tarafı var: artan yaşam maliyetleri ve enerji giderleri çok sayıda potansiyel müşterinin ve özellikle ailelerin cüzdanlarına baskı yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Kimse fiyat artırmamalı"

Tatilin uygun fiyatlı olması gerektiğini söyleyen DRV Başkanı Norbert Fiebig, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

"Ortalama gelire sahip olanlar için bile tatil uygun fiyatlı ve ulaşılabilir olmalı. Dikkatli olunmazsa bu durum bir sosyal sorun haline gelir. Turizm sektörü burada hassas olmalı. Fiyatlar ne servis sağlayıcılar ne de destinasyonlar tarafından artırılmalı.

"İlk etkileri gözlemlemeye başladık"

Politikacılar acil eyleme geçmeli. Yüksek yaşam maliyetleri ve enerji fiyatları müşteri talebini etkileyecektir. Seyahat hala Almanların en büyük önceliklerinden biri olsa da , bnunun ilk etkilerini sektörümüzde gözlemlemeye başladık bile."

"Data skandalı kötünün de ötesinde bir şey"

QTA'nın ana bileşenini oluşturan RTK'nın diğer seyahat şirketlerine ait dataları FTI ile paylaşması skandalıyla ilgili değerlendirme yapan Fiebig "Öte taraftan RTK ile FTI arasındaki data skandalı sektörde büyük bir güvensizliğe neden oldu. Bu, hem söz konusu şirketler hem de sektörün geneli için kötünün de ötesinde bir şey. Burada önemli olan şey güvenin yeniden tesis edilmesi. Seyahat satış sektörünün yeniden toparlanıyor ve bu konuda organizatörlerin net taahhütleri var." dedi.


Bu Haber 13.10.2023 - 10:49:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.