Nadir Alpaslan turizmin pandemi bilançosunu açıkladı

Nadir Alpaslan turizmin pandemi bilançosunu açıkladı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunun Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndaki görüşmelerinde turizmin pandemi bilançosunu açıkladı.


Nadir Alpaslan, 2 yıldır süren pandemi döneminin etkisini azalttığını belirterek “Turizm sektöründe dünyada yüzde 80’ler civarında olan gerileme bizim ülkemizde yüzde 65’ler düzeyinde yaşandı. 2021’in ilk dokuz ayında ilk kez İspanya ve İtalya’dan daha fazla yabancı ağırladık” dedi

Son iki yılda Akdeniz çanağındaki ülkelerden daha hızlı büyüme geçekleştirildiğini ifade eden Alpaslan;  “Bu yıl İspanya ve İtalya’dan daha fazla yabancı ağırladık. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın esnek yapısı, hızlı karar alabilme ve hızla bunu uygulayabilme gibi bir imkânı sayesinde çok önemli çalışmalara imza attık. Dünyadaki kapanma sonrasında açılmayla beraber dünyaya güvenli bir mesaj verecek ve gelen insanların özellikle Covid-19 açısından sağlıklı bir tatil yapabilmelerini sağlayacak, dünyaya da entegre Güvenli Turizm Sertifika Programını başlattık. Örnek ve öncü olarak diğer ülkelerde de uygulanmaya başlandı. Bu program ve Tanıtım Ajansımızın yaptığı bu çalışmalar sayesinde dünyada yüzde 80’ler civarında olan gerileme bizim ülkemizde yüzde 65’ler düzeyinde yaşandı, biz dünyadan daha az küçülmüş olduk.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 18.11.2021 - 14:41:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.